Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Vooruit in Primera División

Het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke gaat naar Valencia!

About the project

Het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit brengt al decennialang muziek op hoog niveau. Elk jaar staan we op heel wat podia met een mix van originele stukken voor harmonieorkest, transcripties van symfonisch repertoire en lichtere muziek. Dit jaar leggen we de lat nog wat hoger: we gaan naar Spanje. Niet voor el sol, el mar en la playa, maar voor het Certamen Internacional De Bandas de Música.

¿Qué?

Het Certamen is een internationale wedstrijd voor orkesten, georganiseerd door de stad Valencia. Serious business dus. We gaan de strijd aan met internationale toporkesten in de eerste divisie: la primera división. Daarvoor hebben we steun nodig.

Veel steun.

Jouw steun.

Help onze crowdfundingcampagne op ulule, en stuur ons naar de primera división! #VooruitValencia

What are the funds for?

Harmonieorkest Vooruit gaat met een honderdtal muzikanten naar Spanje. Hotel, logistiekvervoer van alle muzikanten en instrumenten en transport ter plaatse nemen een grote hap uit het werkingsbudget. De muzikanten betalen elk een bijdrage, ook de Vlaamse Gemeenschap is het project genegen en subsidieert dus een stuk - waar wij heel dankbaar voor zijn!

Hiernaast blijft er echter nog steeds een groot deel over dat moet gedragen worden door het orkest zelf. Vooruit is een amateurgezelschap dat niet geniet van structurele ondersteuning en zelfdragend probeert te zijn in z'n werking. Door uw gulle bijdrage kunnen wij de financiële inspanning beperken en kan Vooruit zijn werking verder uitbouwen en ondersteunen, ook na de wedstrijd. Onze deelname kadert in een meerjarig plan en is een belangrijke mijlpaal in onze artistieke uitbouw en internationale uitstraling.

About the project owner

Het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit is een muzikale vereniging gebaseerd in de stad Harelbeke (België), onder leiding van Erik Desimpelaere.

Het orkest heeft een artistiek-progressieve insteek. Met andere woorden: iedereen is welkom bij Vooruit, onafhankelijk van kleur, rang, stand, geloof en politieke overtuiging. Voor Vooruit werkt muziek als bindmiddel voor vriendschappen en als platform voor persoonlijke ontwikkeling. We willen ook de brug vormen tussen de amateur- en professionele muziekkunsten.

Musiceren op hoog niveau is ons hoofddoel. Dit is mogelijk dankzij een repertoire dat gebouwd is op drie pijlers:

  • originele muziek voor harmonieorkest
  • verantwoorde transcripties uit de symfonische literatuur
  • lichter repertoire & cross-over projecten.

Dit alles met de nodige aandacht voor Belgische componisten, dirigenten & solisten. Hiervoor wordt Vooruit ondersteund door een professionele artistieke cel die deze doelen kunnen ondersteunen, waarborgen en verder uitbouwen.

 

Share Follow us