Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Triotique: 3D!

Release eerste full-cd

About the project

  >>>   Triotique is een jong en fris kamermuziektrio met een hart voor klassieke muziek. Zussen Elke (dwarsfluit) en Frauke (hobo) voelen elkaar feilloos aan en worden meesterlijk in balans gehouden door Margot (piano). De concerten van Triotique zijn steeds origineel en gevarieerd en worden gebracht met humor en interactie. De drie dames hebben extra aandacht voor vrouwelijke componisten.    <<<

In de zomer van 2018 bestaat Triotique 5 jaar, een mooie gelegenheid om iets bijzonders te doen: een eerste CD opnemen met stukken die speciaal voor het trio werden geschreven! De CD wordt opgenomen onder leiding van Korneel Bernolet en uitgegeven bij label Etcetera. Ondertussen weten we al dat er bij de organisatie van een CD-opname meer komt kijken dan je denkt... Het is een groot avontuur en we kunnen niet wachten om de studio in te duiken! 

Eerst en vooral gingen we op zoek naar een thema dat op ons lijf geschreven is.
3D: Alles wat ontstaat wanneer drie persoonlijkheden, drie instrumenten, drie dames samenkomen. Het omvat ook nieuwe concertvormen met een ruimtelijke invalshoek. We zetten ten volle in op de klassieke muziek van de toekomst.

Daarna contacteerden we componisten die we enorm appreciëren, met de vraag of ze speciaal voor ons een nieuw werk wilden schrijven.
De componisten die ons dit genoegen deden zijn:

Ondertussen hebben we bijna alle stukken: oefenen geblazen!

De volgende stap was het vinden van de perfecte opnamelocatie.

Lekker afgelegen in het Pajottenland vonden we een ruimte die ons inspireerde: B&B Rosario. Margot was meteen verliefd op de piano en Elke en Frauke op de akoestiek... Dat belooft!

>>> In juli is het zover, dan worden al die nootjes vastgelegd op plaat. Spannend! <<<

What are the funds for?

Het geld zal hiervoor gebruikt worden:

We hebben leuke rewards voor onze sponsors: bestel alvast uw CD in voorverkoop, reserveer tickets voor CD-voorstellingen, boek een concert, schaf een 3D-brilletje aan om onze speciale 3D-boodschap te ontcijferen, koop handgemaakte hoborietjes, laat uw naam verschijnen op onze website of in het CD-boekje...

About the project owner

Triotique bestaat sinds 2013, na een ontmoeting in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Zussen Elke en Frauke Elsen spelen van kleins af aan samen. Op hun zoektocht naar een unieke vorm van kamermuziek kwamen ze terecht bij pianiste Margot Welleman. Sinds hun debuut speelt Triotique concerten in België en Nederland, was het ensemble te gast in het programma ‘Opium’ op NPO Radio 4 (NL) en te horen in ‘Boetiek Klassiek’ op Klara (BE). 

In 2013 wonnen deze jonge muzikanten de ‘Prix Mathilde Horlait-Dapsens’ van het Conservatorium van Brussel en in 2015 werden ze finalisten van de ‘Fontys-Toonzaal Ensemblecontest’ in ’s Hertogenbosch. Ze werden gecoacht door onder andere Karel Schoofs, Yves Senden, Peter Verhoyen en Luc Nielandt. Sinds oktober 2017 vervolmaakt het trio zich aan het Orpheus instituut te Gent. 

Met actrice Abigail Abraham, bekend van onder meer ‘Crimi Clowns’, ‘GoGoGo’ op Ketnet en de Eén-serie ‘Thuis’, creëerden ze een kindervoorstelling ‘De Chinese Nachtegaal’, waarmee ze rondtouren langs scholen en culturele centra.

http://triotique.be

http://nl-nl.facebook.com/triotique/

ELKE ELSEN - FLUIT

Elke werd reeds op jonge leeftijd laureaat van verscheidene wedstrijden: Vlamo Nationale Solistenwedstrijd, Belfius Classics en het Benelux Fluitconcours. Ze startte haar hogere studies fluit bij Frank Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en behaalde Masters bij Baudoin Giaux (Brussel) en Valerie Debaele (Tilburg). Ze won hiervoor de ‘Prix du Patrimoine’ vanwege haar uitstekende resultaten. Ook piccolo ligt haar nauw aan het hart. Ze behaalde een Master met grote onderscheiding bij Peter Verhoyen aan het Conservatorium van Antwerpen. Momenteel vervolmaakt ze zich voor piccolo in Parijs bij Pierre Dumail.

Elke is vaste solofluitiste van projectorkesten Frascati Symphonic, Chapelle Sauvage en Lumen Symphonicum en is regelmatig als freelance muzikante te zien in professionele orkesten zoals het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het Nederlands Philharmonisch Orkest (NL), het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, de Philharmonie Zuidnederland (NL), het Noord Nederlands Orkest (NL), ... Ze werd de voorbije jaren geselecteerd voor de Aurora Summer Academy in Zweden, de Pacific Regional International Summer Academy in Canada en de Summer Music Academy Hundisburg.

FRAUKE ELSEN - HOBO, ALTHOBO 

Frauke Elsen was als kind al volledig begeesterd door muziek. Ze volgde hobo, piano, altviool, zang en muziekgeschiedenis aan de SAMW Tielt. Na haar middelbare studies trok ze naar het IMEP te Namen om er les te volgen bij Eric Speller. Ze volgde masterclasses bij de grootste internationale namen uit de hobowereld en won prijzen op gerenommeerde wedstrijden als Vlamo solistenwedstrijd, Dexia Classics, Lions International Musical Competition en New Tenuto.

Sinds het behalen van haar Masterdiploma met grootste onderscheiding, speelt Frauke talrijke soloconcerten met orkest (Mozart, Strauss, Vaughan-Williams, Marcello, Lebrun, Ferrer Ferran, …) en is ze te gast bij professionele symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Ze was lid van het EUYO en van de Lucerne Festival Academy. Ze vervolmaakt zich momenteel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Marcel Ponseele voor barokhobo. Bovendien is ze ook gebeten door de zangmicrobe en volgt ze een opleiding klassieke zang aan het Lemmensinstituut bij Catherine Vandevelde.

MARGOT WELLEMAN - PIANO

Margot Welleman studeerde piano bij Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Vanwege haar passie voor het begeleiden van zangers en andere instrumenten aan de piano specialiseerde ze zich vervolgens bij Inge Spinette en Anne Op de Beeck. Ze behaalde het Postgraduaat Pianobegeleiding met grote onderscheiding.

Margot won de 1ste prijs en ‘Speciale Prijs voor Muzikaliteit’ op de wedstrijd ‘Jonge Solisten aan Zee’ te Oostende, de 1ste prijs Kamermuziek van het Conservatorium van Porto en de prijzen ‘Maurice Lefranc’ en ‘Venneth de Vooght’ van het Patrimonium van het Conservatorium Brussel.

Ze nam deel aan de ‘International Udo Reinemann Lied Masterclasses’, waar ze les kreeg van onder meer Christianne Stotijn, Julius Drake, Wolfgang Holzmair, Christophe Prégardien en David Selig. Daarnaast assisteerde ze als pianist en stagiair-repetitor verschillende producties in de Koninklijke Muntschouwburg, evenals koorrepetities en audities van Opera Vlaanderen.

Sinds 2008 vormt ze samen met Lokke Van der Ven het ‘Izar duo’, een vierhandig pianoduo.