BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Toffe Peren

Vers en gezond sap van puur conference peer

About the project

'VTM,  TVLIMBURG, EN XERIUS JULLIE ZIJN TOFFE PEREN!

http://nieuws.vtm.be/binnenland/190717-eindelijk-gezond-fruitsap-voor-diabeten

http://www.tvl.be/programmas/fan-van-limburg-toffe-peren-29567

http://www.xerius.be/blog/toffe-peren-hoe-veranderen-leidt-tot-bruisend-ondernemerschap

HOE KAN JE ONS STEUNEN?

Het beste steun je ons via de knop rechtsboven, maar hiervoor moet je een account aanmaken en heb je een emailadres nodig. Mensen zonder email kunnen ons steunen door een leuke beloning te kiezen en dit bedrag over te schrijven op onderstaand rekeningnummer met vermelding CF Toffe Peren naam en adres

'TOFFE PEREN' IN NOOD !

Lekker, gezond én ecologisch verantwoord fruitsap. Dat is de opzet van “Toffe Peren”. Perensap van Belgisch-Nederlandse makelij! Met dit initiatief willen we kinderen en volwassen terug laten genieten van een authentiek, gezond en handig verpakt perensapje. Onze handgeselecteerde peren persen we zelf via een nieuwe techniek en hierdoor smaakt het sap lekker zoet en vol. We hebben een vermoeden dat ons sap ook zeer gezond is. Dat plezier willen we nu delen met de rest van de wereld en daarom gaan we crowd-funden. Naast het gezondheidsvoordeel dat het sap biedt, maakt het ook komaf met de overschot aan perenoogst waar België en Nederland mee te kampen hebben. Zo draagt ons nieuwe sapje zijn steentje bij op het vlak van duurzame landbouw.

WAT ZIJN 'TOFFE PEREN'?

'Toffe Peren' staat voor een hoogtechnologisch perensapje dat komaf wil maken met ongezonde sappen en voedselverspilling en dit met respect voor de telers.  Daarenboven blijkt dat na een intensieve smaaktest meer dan 90% van de mensen dit sap heerlijk vinden en zouden willen kopen. Het doel is dan ook om dit perensap breed beschikbaar te maken zodat kinderen en volwassen terug kunnen genieten van een authentiek, gezond en handig verpakt perensapje.

Echter, fruitsap bevat enorm veel suikers. Vandaar dat het met mate moet geconsumeerd worden en zelfs wordt afgeraden voor jonge kinderen. Een nieuwe techniek brengt daar verandering in. Door het hoge vezelgehalte, neem je de suikers in dit perensap niet op (test op drie personen) en kan iedereen er dus van genieten: jong, oud en zelfs diabetici.

What are the funds for?

WE DROMEN VAN 15000 EURO EN MEER !

Na een lange testperiode met de hulp van veiling Haspengouw hebben we eindelijk het ideale recept te pakken, maar voor we dit elixir met de wereld kunnen delen moeten er drie obstakels uit de weg worden geruimd.

  1. Ons uitgangspunt is om de hoge productiekost van het sap te verlagen zonder dat dit een invloed heeft op de kwaliteit van het sap – de zoektocht naar een geschikte verpakking speelt hier een cruciale rol.
  2. De voordelige gezondheidseffecten rond de gereduceerde suikeropname willen we verder onderzoeken via een klinische studie. Hierdoor hopen we meer te weten komen over het mechanisme dat de suikeradsorptie verhinderd.
  3. Tenslotte zijn er heel wat juridische aspecten en regelgeving verbonden aan het produceren van voeding. Een label van de Europese voedselveiligheid dewelke de voordelige effecten van ons sap onderstreept is uiterst belangrijk om ons te onderscheiden van de industriële sappen. 

Concreet hebben we voor elk van deze doelen 15000€ nodig. Maar we beginnen bescheiden en hopen snel van start te gaan met de klinische studie, zodat we de rest van de campagne kunnen focusssen op onze 'stretch goals'.

WORD EEN 'TOFFE PEER' !

Jij wilt binnenkort genieten van een lekker vers ecologisch verantwoord perensapje! Zeg nee tegen de verspilling en ongezonde sappen, kies een leuke beloning en stort het bedrag dat je nu in gedachten hebt. 

Met jullie hulp, kunnen we deze drie obstakels uit de weg ruimen en een sap produceren waarvan zowel kinderen als volwassen, en zelf diabetici achteloos van kunnen genieten. Help ons om de voedingsindustrie een peer te stoven en samen brengen we opnieuw  kwaliteit in ons leven met iets eenvoudigs als authentiek perensap.

OUR LIVES - OUR FOOD!

About the project owner

De twee toffe peren achter dit initiatief zijn Dirk Valkenborg en Sebastian Contreras, elk hebben ze een gezin met drie schatten van kinderen. Dirk is doctor in de wetenschappen en een begeesterd onderzoeker - Sebastian is handelswetenschapper en een gedreven marktstrateeg. Als ouder delen ze dezelfde vreugden en bekommernissen. 

Ongeveer een jaar geleden zijn we tot twee vaststellingen gekomen:

  1. De drankjes die onze kinderen op school krijgen gaan door het leven  als vruchtensap, maar bevatten nauwelijks ‘echt’ fruit . Zoals zovele ouders willen we enkel het beste voor onze kroost en willen we kinderen  terug laten genieten van de natuur door een sap te ontwikkelen dat equivalent is aan het eten van een echt stuk fruit.
  2. België en Nederland staan bekend als belangrijke fruit-producerende regio’s. Vanwege verschillende oorzaken is er een gigantische overschot van vers fruit beschikbaar dat vaak wordt verspild. 

Door voorgaande puntjes met elkaar te verbinden  kwamen we op het idee om deze verkwisting een halt toe te roepen door de overschotten te verwerken in een aantrekkelijk sapje dat lekker vers is, lang houdbaar is en geen voedingsadditieven bevat. 

VOLG ONS!

website: www.toffeperen.be

facebook: www.facebook.com/ToffePerensap/

instagram: www.instagram.com/toffe_peren/

CONTACTEER ONS!

[email protected]