BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

The Geeky Cauldron

Antwerp's very own Sci-fi/Fantasy bar

 • Update April 2018 - The Bar Awakens

  "There has been an awakening. Have you felt it?" 

   

  Beste geeks en funders van The Geeky Cauldron

  Intussen weer een nieuwe maand, een nieuwe update en een stap dichter bij de opening van Antwerpen's eigen Geek Sci-fi / Fantasy café! De renovaties van het pand op de Sint-Jacobsmarkt 88-90in centrum Antwerpen zijn intussen gestart. We zijn ook alvast begonnen met alle activiteiten voor de eerste paar maanden concreet uit te werken zodat we jullie van een prachtige agenda kunnen voorzien deze zomer. Feestjes, workshops, kwissen, speed-dates, en nog veel meer! 

  Alle info rond openingsuren en de menukaart zal weldra beschikbaar zijn op onze website die nu in aanmaak is, maar ik kan alvast vertellen dat onze pils Stella zal zijn, aangevuld met nog een paar sterke bieren; en nog opmerkelijker: Wij zullen de rasechte germaanse mede (honingwijn) van Der Metman aanbieden in de bar! Voor zij die bekend zijn met de grote mede-stand elk jaar op FACTS: Yes. That guy. Thát mead. YUM. 

  We doen er alles aan om zo snel mogelijk open te kunnen gaan, no seriously, we can't wait, maar intussen richt ik al even jullie aandacht naar de overkant van de straat op zaterdag 5 mei: 

  Zaterdag 5 mei van 10u tot 18u is het FREE COMIC BOOK DAY in de Mekanik-Strip! Daar zal je een hoop gratis comics, goodies, snoepgoed en prijzen winnen. Er zijn ook striptekenaars en andere artists aanwezig en het wordt gegarandeerd een dag van sweet geeky goodness. En wat heeft dat nu met The Geeky Cauldron te maken? Wel, wij zullen die dag in de Mekanik-Strip een pop-up bar openhouden! Dus spring even binnen, get free stuff, eat free candy and have a drink! Kom een babbeltje doen met de mensen die achter de opstart van The Geeky Cauldron staan, share your ideas, introduce yourself! We want to meet you ;-). 

  Stay tuned for more news! And remember, Stay Geeky ;-) 


   

 • Update Maart 2018

  Beste funders, 

  Een nieuwe maand, een nieuwe nieuwsbrief! Huzzah! 


   Hier zijn een aantal leuke updates en announcements: 

  • De plannen voor de verbouwingen zijn goedgekeurd en binnenkort zullen op de St-Jacobsmarkt 88-90 de eerste tekenen van verbouwingswerken te zien zijn. We hebben nu ook een timeline afgesproken met onze projectaannemer Schevenels Project Interieurs, en als alles goed gaat zullen we het laatste weekend van Mei kunnen openen! Dat is althans ons streefdoel. 
    
  • Een gilde heeft The Geeky Cauldron als uitvalsbasis benoemd! Het mysterieuze Schaduwgilde zal zijn activiteiten in The Geeky Cauldron op wekelijkse basis organiseren en aankondigen. What kind of mischief will they be up to? Let's wait and see...
    
  • Verder zijn we nog met externe partners in overleg om jullie van tal van activiteiten en evenementen te voorzien, onder meer met, maar niet gelimiteerd aan, Mekanik-Strip, Cosplay Compendium, De Spelfanaat, The Playground en Het Schaduwgilde. 
    
  • We hebben geluisterd! We zijn al begonnen aan de uitwerking van de activiteiten en evenementen voor de eerste paar maanden, en hebben onze cues genomen uit de input van jullie op de facebook poll waarin we vragen welke evenementen jullie graag willen zien. Deze poll staat nog steeds open, en we nodigen jullie zeker uit om nog ideeën erop te gooien! 

  ​De financiën zijn gunstig, de dranklevering is onafhankelijk van brouwer, de crew is gemotiveerd, de ideeën blijven rollen. Nog twee - drie maanden en we kunnen allemaal samen een lekker boterbiertje drinken in Antwerpen's eigene geek fandom café! We're almost there! 

  Uiteraard zouden we dit niet kunnen verwezenlijken zonder jouw steun, jouw hardverdiende centen en jouw vertrouwen. Bedankt daarvoor! Het opstarten van een onderneming is een pad vol valkuilen en mistige bergen, vol ups and downs, vol kansen en uitdagingen, en zonder jouw steun had de uitdaging veel groter geweest. Dankjewel! 

  “It's a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to.”
  - Bilbo

 • Update Februari 2018

  Beste funders en fans van The Geeky Cauldron, 

  Allereerst nogmaals hartelijk bedankt voor je donatie. Met de spetterende 15 000 euro die we hebben ingezameld, ziet het financiële plaatje van de aankleding er heel goed uit. Wanneer het café opent, hopelijk over een paar maanden, mag je toch wel trots zijn op wat je mee hebt opgebouwd. Bedankt! 

  Eerst nog even de meest gestelde vraag aankaarten: "Wanneer gaan jullie open?"
  Momenteel zijn verschillende aannemers voorontwerpen aan het maken om kostenramingen te doen qua structurele verbouwingen. Pas wanneer we concreet aan die verbouwingen kunnen beginnen, kunnen we accuraat inschatten wanneer we open kunnen gaan. We mikken nog steeds op eind april/begin mei. Wanneer we concreet de openingsdatum kunnen bepalen, zal het overal gepost worden op onze website (die tegen dan online zal staan) en social media. 

  Nu zal ik jullie maandelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen naar de opstart toe, gevolgd door een paar sneak peaks van wat er allemaal in The Geeky Cauldron te doen zal zijn.

  1. De onderneming
  Het financieel plan is bijna afgewerkt en we staan op het punt om de bvba officieel op te starten. Volgens onze adviseurs bij Unizo en onze boekhouder bij Agiver hebben we een heel gunstig financieringsluik. Zo zullen wij bijvoorbeeld uitzonderlijk weinig geld moeten lenen bij een bank en daardoor veel meer financiële ademruimte hebben dan gemiddeld. Fantastisch toch? Dat geeft ons ruimte voor meer props, meer activiteiten, meer fun! 

  Momenteel zijn we nog in overleg met enkele drankhandelaren. Dat wilt ook zeggen dat we onze menu zowat hebben samengesteld. Hiervoor is er nog ruimte voor aanpassing, en we zullen binnekort via de facebook pagina de vraag stellen welke dranken jij graag drinkt, zodat we zéker rekening kunnen houden met de wensen van de doelgroep. 

  De structurele verbouwingen van het pand op de Sint Jacobsmarkt 90 zijn nog in design fase. Deze zal nog drie weken duren. Daarna worden de plannen gefinaliseerd en zullen de verbouwingen meteen starten. Spannend! 
   

  2. Het Geeky Cauldron team
  Het is je misschien opgevallen dat ik meermaals refereer naar "we" wanneer het over The Geeky Cauldron gaat. Ik ben deze onderneming vorig jaar in augustus alleen begonnen, maar inmiddels zijn we een team. Dit doordat het café hoofdzakelijk gefinancierd is door eigen kapitaal van mezelf, plus enkele aandeelhouders die eigenaars zullen zijn van een stukje van de heerlijke Geeky Cauldron taart (hmmm pie). Daarbovenop komt natuurlijk nog jullie donatie! 
  Op facebook en binnenkort op onze website zullen alle leden van het team voorgesteld worden. Uiteraard zal jij hen wel leren kennen wanneer je iets komt drinken in The Geeky Cauldron. Topmensen, allemaal, 100% geek certified cool.
   

  3. De evenementen
  Naast de evenementen die via de facebook pagina al aangekondigd zijn (themafeestjes, screenings,  cosplay workshops etc...) hebben een aantal externe partijen zich aangeboden om samen met de Cauldron evenementen te organiseren. De voornaamste is de Mekanik-Strip in Antwerpen (tevens pal aan de overkant gevestigd). Samen met Jens en Kim, de eigenaars, hebben we al heel wat ideeën gebrainstormd om samen uit te voeren. Zo zijn er nu al gesprekken van podcasts over comics en films, een comic book club en workshops, merchanidising etc. We zijn ook goed bevriend geraakt met The Playground, het nieuwe bordspel café dat recent gevestigd is aan het Centraal Station waarmee we zeker in de toekomst graag bordspellen samen willen promoten en het spelen ervan willen stimuleren. Dan is er ook nog De Spelfanaat in Sint-Niklaas waarmee we plannen hebben om Magic The Gathering events te doen.


  Kortom, we hebben veel nieuwe vrienden gemaakt om de Geeks in Antwerpen een heel mooi aanbod van geeky activiteiten te geven. 
  Samenwerking, inclusie, openheid; dit zijn de waarden waarop we The Geeky Cauldron willen bouwen, en dus moedigen iedereen aan om hun ideeën met ons te delen, en als het even kan, samen iets op te bouwen. 
   

  Deze nieuwsbrief wordt wat lang, en er is nog zo veel te vertellen. Meer info en sneak peaks zullen we reserveren voor de volgende nieuwsbrief. Hou voor tussentijdse ontwikkelingen en aankondigingen zeker de facebook pagina in de gaten, want er zijn nog wat leuke feitjes aan de horizon. Hopelijk is hiermee je nieuwsgierigheid toch een tijdje verzadigd ;-). 

  Nogmaals enorm bedankt voor je donatie en tot binnenkort! 

  Stay Geeky! 

  Alexandru Hul, 
  Eigenaar en zaakvoerder 

   

 • 100% hit! Op naar de 150%!

  Vrienden, familieleden, Geeks van Antwerpen en omstreken: We did it! 
  We hebben het doel van 10 000 euro bereikt en hiermee hebben jullie mij de nodige steun (zowel financieel als emotioneel) gegeven om mijn droom te verwezenlijken. Hierom, duizendmaal vanuit de grond van m'n hart, dankuwel!

  Nu het doelbedrag gehaald is, wilt dat natuurlijk niet zeggen dat de crowdfundingcampagne hier stopt, no sir! We hebben nog 30 dagen op de teller staan en dus gaan we proberen 150% te behalen! 

  Met die extra 5000 euro kan ik in het beoogde pand op de St-Jacobsmarkt in Antwerpen, een gaming ruimte inrichten. Dit is een ruimte die ik met een budget van 5000 euro kan voorzien van TV-schermen en spelconsoles, zodat men vollédig vrij is om met de vrienden wat couch co-op games te spelen met een drankje erbij! Super cool, toch? 
  Ben je niet echt een gamer? That's fine! Uiteraard helpt elke euro mee The Geeky Cauldron awesome te maken, zodat jij er evengoed kan genieten van alle andere features ;-). 

  Dus voor al diegenen die nog niet gesteund hebben, of diegenen die er nog wel een kletsje bovenop kunnen doen, treur niet! De campagne is nog steeds FULL-ON! Help me aub deze volgende stap te behalen! 

  Spread the word, stay tuned for more news, and stay geeky ;-)

  Alex