BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

SOCKERIE - Say it with socks

Lanceer mee de liefste sokken ter wereld!

About the project

If every day is a gift, today's gift are socks.

Met Sockerie blazen we nieuw leven in de traditionele wenskaarten. Dit doen we door een paar unieke leuke kousen te combineren met een warme boodschap. Zo vormt een paar kousen van Sockerie het ideale cadeau voor eender welke gelegenheid.

Sockerie, say it with socks!

Het hele idee om iets met kousen te doen begon met het feit dat wenskaarten na een week op de schouw te staan al gauw in de papiermand belanden of er wordt nooit meer naar gekeken. Daarom wouden wij een duurzamer alternatief op de markt brengen die een blijvende herinnering achterlaat aan die bepaalde gebeurtenis.

Sokken moeten niet langer saai zijn, het is een onmisbaar accessoire geworden die je outfit de 'finishing touch' geeft die het nodig heeft. Dit gecombineerd met een warme boodschap op de verpakking en plaats voor een persoonlijke boodschap maakt ze de liefste sokken ter wereld! ♥

Onze ontwerpen van de kaartjes en sokken zijn uniek en verfrissend.  Bovendien zijn ze volledig ontworpen door studenten.

Onze sokken zijn gemaakt met 200 naalden machines. Hoe hoger het aantal naalden gebruikt, hoe zachter, dichter en duurzamer de kous. Het zorgt ervoor dat het dessin op de kous een 'hogere definitie' heeft. Je kan dit het best vergelijken met een digitale camera, hoe hoger het aantal pixels hoe beter de foto is. Bovendien zijn de tenen en hielen handgeketteld, waardoor de kousen veel comfortabeler zitten.

De sokken van Sockerie zijn voor iedereen! Bij ons denken we niet in geslachten, afkomsten, leeftijden of levensstijlen. Merk wel op dat bepaalde ontwerpen in bepaalde maten beschikbaar zijn.

Onze kaartjes zijn gemaakt van kraftpapier, een papiersoort dat volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar is. Zo willen ook wij ons steentje bijdragen voor het milieu.

Wij doen dit niet uit winstbejag, maar uit liefde voor toffe sokken en het ondernemen op zich.

Ontdek onze collectie.

Momenteel bestaat onze collectie uit 3 paar unieke sokken met geïntegreerde wenskaart met boodschap erop.

 1. We are a perfect pair!   Beschikbaar in maat 36-40 & 41-46
 2. You s(r)ock!                    Beschikbaar in maat 41-46
 3. You're berry special!      Beschikbaar in maat 36-40

Aanschouw ze hier:

Hoe werkt crowdfunding?

Dit is uiteraard geen webshop, maar een crowdfundingpagina. Dit wilt zeggen dat je door een bijdrage te storten ons project een duwtje in de rug geeft. Dit is hoe het werkt:

 1. Kies je beloning. Dat doe je door hiernaast ➡ één van de rewards te kiezen. Je betaalt meteen, maar als we ons vooropgestelde doelbedrag van € 1 000 niet behalen, krijg je je centjes terug. Eigenlijk beloof je ons dus iets te kopen, maar je doet dit pas echt als de crowdfunding geslaagd is. Indien we het doelbedrag behaalt hebben, kan je de sokken komen afhalen op ons afhaalfeestje of laat je ze opsturen.
 2. Kies je paar sokken/boodschap. Nadat je gestort hebt, ontvang je van ons een mail waarin je je keuze kan laten weten.
 3. Sharing is caring! Hoe meer mensen ons project steunen, hoe sneller we ons doelbedrag behalen. En dit is ook nodig, want na uiterlijk 20 dagen is de crowdfundingcampagne afgelopen.
 4. FEEST! Het doelbedrag is binnen! Of dat hopen we toch. Zodra de crowdfunding afloopt, sturen we je een mail met de bevestiging van je bestelling. Je reward is af te halen op ons afhaalfeestje. Datum en locatie worden later doorgegeven. Wil je ze toch opgestuurd krijgen? Stuur ons dan een mailtje! Als alles goed gaat, moeten de kousen er midden februari 2018 zeker zijn.

Wat indien het vooropgesteld bedrag al behaald is?

Is de € 1 000 al behaald, dan kan je ons toch blijven steunen. Hoe meer centjes we binnenhalen, hoe beter! Alle extra centjes zijn nog een extra duwtje in de rug om ons project te kunnen financieren. Bekijk onze rewards hiernaast, eeuwige dank in de plaats!

Kan je Sockerie kousen na deze campagne nog kopen?

Zeker en vast! Dit was nog maar het begin! Onze sokken zal je kunnen kopen in verschillende winkels in heel Vlaanderen. Welke precies? Dat kan je ontdekken op onze sociale media kanalen (Facebook & Instagram). De prijs voor een paar sokken in de winkels zal dezelfde zijn als op de crowdfundingpagina. Tot dan kan je ons hier steunen en je trotse eigenaar noemen van onze eerste collectie! You Sock!

IT'S GONNA BE A KNOCK YOUR SOCKS OFF THING!

What are the funds for?

Met het opgehaalde bedrag willen we 1/3 van ons project financieren. Waar het geld precies naartoe gaat, kan je vinden in de infographic hieronder.


About the project owner

Wij zijn 4 enthousiaste KMO-management studenten aan de Arteveldehogeschool te Gent. Tijdens een brainstormsessie voor school ontdekten we dat we allemaal hetzelfde probleem hebben: we krijgen en geven graag een wenskaart, maar niemand die er daarna nog naar kijkt. Vandaar dat wij een duurzamere 'wenskaart' op de markt wouden brengen, één die je laat terugdenken aan de gelegenheid waarvoor je het gekregen hebt. Sinds dan was 'Sockerie' geboren, unieke kousen met een warme boodschap voor iedereen.

Elk vanuit onze eigen talenten en interesses gingen we aan de slag: Björn De Marie, Cédric Dufour, Noah Buyse & Laurence Auman. Allen fervente toffe sokkendragers.

It felt great, it feels like new socks!

//Shout out aan alle funders, maar zeker ook aan:

 • Zaal Lumière, voor de gastvrijheid en de prachtige setting voor ons filmpje
 • Charles Pacqué, onze fantastische videomaker
 • Delphine Maene, onze creatieve ontwerpster van de sokken en kaartjes
 • Butch, Niels Van Vaerenbergh die zorgde voor het prachtige logo
 • Onze vrienden & familie

Hou zeker onze sociale media kanalen in de gaten voor meer nieuws, updates en weetjes!