BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

SAMEN GELUKKIG

Een kortfilm over de verrassende vriendschap tussen drie senioren en een jonge Irakese vluchteling.

About the project

Samen Gelukkig is een hartverwarmende komedie geschreven door Mohanad Mukhtar, in samenwerking met Marie en Ellen van Poolhert Productions.

Samen Gelukkig vertelt het verhaal van drie bejaarde broer en zussen die samenwonen en vastgeroest zitten in hun eigen gewoontes en dagdagelijkse sleur. Op een dag gaan ze met de auto boodschappen doen wanneer ze per ongeluk de jonge vluchteling Hassan overrijden. In paniek besluiten ze om hem mee te nemen naar huis en hem te verzorgen. Wat volgt is een bijzondere vriendschap die langzaam ontstaat.

Samen Gelukkig is een komedie over vriendschap binnen het actuele kader van de vluchtelingen problematiek. We willen de relatie tussen de generatie van onze grootouders, die zelf oorlog hebben meegemaakt, met huidige vluchtelingen in beeld brengen.

Samen Gelukkig is een verhaal over grensoverschrijdende vriendschap tussen verschillende generaties en culturen. We we vinden het daarmee erg belangrijk om met een zo puur & authentiek mogelijke cast te werken. De cast bestaat uit onze eigen grootouders: Gusta, Chris en Maurits. De jonge Irakese vluchteling wordt vertolkt door Mohanad, co-scenarist, die zelf naar België kwam als oorlogsvluchteling in 2008.

Marie, Gusta, Mohanad en Ellen tijdens de opnames voor een fictiereeks voor anderstaligen.

ONTMOET DE ACTEURS

De drie senioren in onze film worden vertolkt door de grootouders van regisseuse Marie. Maurits en Gusta hebben al acteerervaring uit een ver verleden, en ze zijn helemaal bereid om de minder ervaren Chris bij te staan. 

What are the funds for?

Een film maken kost geld. We hebben alle mogelijke steun nodig voor de realisatie van onze film. Naast de inhoudelijke en menselijke kant, willen we er ook een visueel pareltje van maken. Hiervoor hebben we professioneel opname materiaal (camera, licht, geluid) nodig en bovenal erg getalenteerde crewleden.

Deze getalenteerde crew zorgt ervoor dat alles vlot verloopt en dat we aan het einde van de weg een prachtige film kunnen laten zien. Al deze mensen moeten natuurlijk ook correct vergoed worden. Het grootste deel van de crowdfunding gaat daarom naar:

  • de vergoeding van de crew​

Deze crew kan niet werken zonder professioneel camera, licht en geluidsmateriaal. Het tweede deel van de crowdfunding gaat naar:

  • de huur van materiaal (denk aan camera's, lenzen, statieven, sliders, een drone, een lichtset, opnamemateriaal etc.)​

About the project owner

Poolhert Productions is een tweekoppig productiehuis van Marie De Hert en Ellen Pollard. Poolhert gaat steeds op zoek naar meeslepende en menselijke verhalen, die ze vertalen in een creatieve documentairevorm. Samen Gelukkig is hun eerste fictie project en schrijven ze samen met Mohanad.  

Sinds onze eerste ontmoeting met Mohanad, wisten we meteen dat we te maken hadden met een bijzonder persoon. We begonnen al snel te praten over Mohanad's persoonlijke en professionele verleden in Irak. Mohanad was een gerenommeerd en geliefd acteur, programmamaker en schrijver. In België combineert hij verschillende jobs, freelance theater en (kleinere) film opdrachten.

We voelden instinctief aan dat we goed konden samenwerken en wilden dit verder trekken naar een project dat we samen konden ontwikkelen. We hebben lang gepraat en verschillende verhalen overwogen tot we tot deze komedie zijn gekomen. Mohanad's warmte en doorzettingsvermogen hebben ons steeds geïnspireerd. Toen hij ons vroeg samen een verhaal te vertellen – zijn grootse obstakel is de Nederlandse taal – hebben we dan ook geen moment getwijfeld.

We wilden allemaal een hoopvol verhaal brengen dat mensen – zeker in het angstklimaat van vandaag – kon verwarmen en inspireren. Een kortfilm leent zich ideaal voor een komedie met een diepere betekenis.

Meer over Poolhert:

http://www.poolhert.com

https://www.facebook.com/poolhertproductions

https://www.instagram.com/poolhert/