Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Phix

een flexibele en universele smartphonehouder voor winkelkarren en buggy's

About the project

Wat doen we? 

Maak kennis met Phix, een flexibele en universele smartphonehouder die dagelijkse activiteiten bij het doen van boodschappen vereenvoudigt.  

Kort enkele voordelen: 

  • Nooit meer je boodschappenlijstje vergeten  
  • Houd je handen vrij tijdens het winkelen 
  • Jouw gsm altijd veilig en snel binnen handbereik  
  • Maak gebruik van handige apps, zoals Scan.Pay.Go, Yuka, Listonic … 

Wij zijn vier studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Gent. In september 2019 stonden wij voor de grootste uitdaging uit onze opleiding: het opstarten van een start-up voor onze bachelorproef. Na veel brainstormsessies en onderzoek kwamen we bij Phix.  

Gelet op de recente crisissituatie wil ook Phix actie ondernemen. Mensen gaan massaal naar de supermarkten waar Phix kan worden gebruikt. 

Naast het steunen van onze bachelorproef draag je ook je steentje bij aan de strijd tegen het Corona crisis, want 10 procent van onze opbrengst gaat integraal naar het Universitair Ziekenhuis van Gent. 

De universele smartphonehouder

Wat bieden we aan? 

Phix biedt innovatieve, hoog technische en afneembare smartphonehouders aan voor winkelkarren en buggy’s. Het product is omwille van veiligheidsredenen vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief kunststof. De reden hiervoor is dat Phix een universele smartphonehouder wil aanbieden die geschikt is voor diverse smartphonetypes. Daarnaast speelt ons product in op de toenemende digitalisering in de samenleving. We willen ervoor zorgen dat het winkelbezoek efficiënter verloopt door uw smartphone op een praktische en eenvoudige manier te gebruiken. 

Waarom een universele smartphonehouder? 

Het begon allemaal met een anekdote, waarbij één van onze vier teamleden vertelde dat een smartphone niet praktisch gecombineerd kan worden met dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen of een buggy besturen. Alle teamleden zagen onmiddellijk veel potentieel in het idee, waarbij we veel prototypes hebben geproduceerd. Na een 6-tal prototypes bekwamen we na veel zwoegen en zweten ons gewenst eindresultaat, dat vandaag ook ons finaal product is. 

Naast deze anekdote speelde de toenemende digitalisering een grote rol. Digitalisering zorgt ervoor dat de millenniumgeneratie 24/7 zijn smartphone op zak heeft. Helaas leidt het smartphonegebruik tijdens het winkelen vaak tot problemen, doordat winkelkarren niet afgestemd zijn op dat gebruik. Phix biedt met de flexibele smartphonehouders een oplossing en zorgt voor een vlot en efficiënt winkelbezoek. Ook in tijden van corona biedt onze smartphonehouder de meest hygiënische en ideale oplossing om jouw smartphone beschermd te houden. Dan ben je zeker binnen de 25 minuten uit jouw winkel .... 

De levering  

B2C-leveringen zullen afhankelijk van de afstand persoonlijk of per post afgeleverd worden. B2B-leveringen worden door ons persoonlijk geleverd aan uw bedrijf. Dit gebeurt tweemaal per maand, namelijk de eerste en laatste maandag van de maand. De levering is om praktische redenen beperkt tot Oost- en West-Vlaanderen. Natuurlijk mag je ook zelf het product komen afhalen in West of Oost-Vlaanderen. Op die manier kan je team Phix persoonlijk leren kennen. 

Alle persoonlijke leveringen zijn door de huidige maatregelen van de overheid niet mogelijk. Deze zullen dus uitgesteld worden tot wanneer dit van de overheid toegelaten is. Indien deze periode nog lang aanhoudt garanderen wij u een levering per post. 

Onze waarden

Duurzaamheid, eenvoud en comfort zijn drie waarden waarop onze onderneming steunt. 

What are the funds for?

Het bedrag zal dienen om naast onze B2B-markt ook aan B2C-klanten te leveren. Hiervoor is natuurlijk een andere aanpak nodig en daar zal een deel van het geld integraal geïnvesteerd worden. 

Om onze ondernemingszin te stimuleren heeft onze start-up nood aan extra budget. Het geld zal geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van ons product. Zo hopen wij om het opgehaalde bedrag te gebruiken om onze marketingkosten te dekken en onze klantenrelaties met supermarkten te verbeteren.  

Tot slot hebben wij ook besloten om 10 procent van het totaal opgehaalde bedrag te doneren aan het UZ Gent om hen te helpen in de strijd tegen corona 

About the project owner

Team Phix bestaat uit vier enthousiaste laatstejaarsstudenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool te Gent. Een eerste teamgenoot is Febe Mathys, het communicatiewonder binnen onze groep. Daarnaast vertegenwoordigd Sharon Vereecke de West-Vlaamse toets binnen het team. Als zoon van een zelfstandige weet Steve Van Landschoot als geen ander hoe het is om te ondernemen. We sluiten af met Yara Van Hyfte die haar krachten samenbundelt om van Phix een goed draaiend bedrijf te maken.  

Share Follow us