Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp /* ULULE BRAND LOGOS */

Calculated Risk - English version

Maak de Engelse versie van de voorstelling Calculated Risk waar!

About the project

"All is falling"
- Bas Jan Ader

 

 De voorstelling Calculated Risk 

Calculated Risk is het tweede project van evenwichtskunstenaar Kasper Vandenberghe binnen het gezelschap MOVEDBYMATTER/Kasper Vandenberghe. Deze bestaat uit drie innig met elkaar verweven delen: The Ritual, The Installation en The Story. Het publiek kan dit drieluik in een willekeurige volgorde gaan bekijken en beluisteren. Het parcours vormt een poëtische zoektocht naar hoeveel kwetsbaarheid we vandaag nog bij onszelf kunnen toelaten, in een westerse wereld die hartstochtelijk gelooft in de maakbaarheid van mens en maatschappij. Hoe kunnen we kwetsbaarheid toch als een kracht begrijpen? En hoe blijven we tezelfdertijd bestand tegen de wind- en regenvlagen des levens? In Calculated Risk danst Vandenberghe zo op de slappe koord tussen twee diepmenselijke verlangens: het verlangen naar balans en dat naar een bodemloze sprong in het onbekende.

Deze voorstelling ging in première in BUDA (Kortrijk) op 23 juni '19. © Eric Danhier / in Kanal - Centre Pompidou Brussel

What are the funds for?


Calculated Risk tourde al in een Nederlandstalige versie doorheen Vlaanderen. In The Ritual, één van de drie delen van Calculated Risk, laat Kasper Vandenberghe zich begeleiden door een tekst van romanschrijver, dramaturg en poëet Peter Verhelst. Deze tekst dient als een mantra voor de Kaspers klim op de stelling, en wordt vertaald in het Engels.
Voor de Engelse vertaling van de tekst van Peter Verhelst sprokkelen we graag wat extra geld samen.

 Waarin investeer ik geld? 
☞ Realiseren van een Engelstalige vertaling door een professionele vertaler
☞ Begeleiding van Kasper door een native speaker
☞ Residentiewerking
☞ Inzetten op een internationale tour van de voorstelling
☞ Nieuwe mogelijkheden creëren in binnen- en buitenland

About the project owner


​© Kris Dewitte

 Over MOVEDBYMATTER 
MOVEDBYMATTER is een kunst-performance gezelschap / productiehuis opgericht door Kasper Vandenberghe. Met de levendigheid van het alledaagse als uitgangspunt, schept MOVEDBYMATTER performances en creëert concepten die de levendigheid van onze lijfelijke routinebewegingen en dagelijkse rituelen beproeven. Hoe is het mogelijk om een choreografie te creëren van bewegingen die aan onze bewuste controle ontsnappen? Wat is de fysieke vertaling van onze onbewuste gedachten? En hoe interageren tijd en lichaam?

Naast performances creëert MOVEDBYMATTER ook evenementen waarbij de levendige natuur van objecten wordt losgelaten op een menigte. Wat zijn de effecten van deze objecten op hun perceptie van de tijd, hun connectie en hun conversationele kracht?

Share Follow us