BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Little Suns voor Faylar

Hoop Voor Senegal

About the project

Faylar is een klein Senegalees dorpje dat behoort tot de commune van Sandiara. Het dorp telt zo'n 800 inwoners die behoren tot de stammengroep Serrer. Zij leven voornamelijk  van landbouw (hier vooral pindanoten) en zijn zelfvoorzienig (eigen groenteteelt...). Nergens in Faylar is elektriciteit beschikbaar waardoor haast alle activiteiten zich na zonsondergang geheel in het donker afspelen.

Het doel van "Little Suns voor Faylar" is het brengen van licht in de duisternis op een eenvoudige en ecologische manier. 43,3 % van de Senegalezen hebben nog steeds geen toegang tot elektriciteit. Het ontbreken van licht en energie heeft een grote impact op een gemeenschap: het onderwijsniveau is vaak zwakker omdat de jongeren niet kunnen studeren of huiswerk maken na zonsondergang. Werkuren - en dus ook inkomen - zijn erg gelimiteerd.  Door de aankoop van solar lamps zouden we de inwoners van Faylar een grote dienst kunnen bewijzen.  Ook de kleine gezondheidspost verricht er momenteel kleine medische handelingen met behulp van een enkele olielamp. Ook hier zou de aanwezigheid van een paar Little Suns nuttig zijn! En de 140 leerlingen van het plaatselijke schooltje zouden dankzij deze verlichting ook na zonsondergang hun huiswerk kunnen maken. 

What are the funds for?

Ons doel is de aankoop van 50 Little Suns voor Faylar - ongeveer 1 per familie - en enkele opladers voor energie. De 'Little Suns' zijn draagbare LED-lampjes die werken op zonne-energie, geïnitieerd en gecreëerd door de maatschappelijke onderneming Little Sun (zie www.littlesun.com)

Deze innovatieve lamp van hoge kwaliteit produceert meer dan 50 uur licht na 5 uur opgeladen te worden door in de zon. Het project Little Sun werd opgestart door de sociaal en ecologisch geëngageerde kunstenaar Olafur Eliasson en ingenieur Frederik Ottesen.

De aankoop zullen we doen in samenwerking met het lokale distributiepunt in Dakar, Senegal: Microcred/Baobab+. De distributie van de lampjes voeren wij uit in nauwe samenwerking met onze contacten in Faylar. 

 

> Little Sun Solar Lamp : 22 € 

> Little Sun Charger : 99 €

 

About the project owner

Hoop voor Senegal/Sénégal Espoir is een jong gedreven Belgische vzw die zich inzet voor het welzijn van de Senegalese bevolking. Na de heropbouw van een gezondheidsproject in de gemeente Aere-Lao in Noord-Senegal, hopen wij nu fondsen te kunnen werven voor ons nieuw project: Little Suns voor Faylar!

Bezoek onze website & volg ons op Facebook ! 

Het Hoop voor Senegal team op het jaarlijkse brunch evenement [email protected] Garden. In 2017 vindt dit evenement plaats op 1 mei. Een heerlijke wereldbrunch met muzikale omlijsting te Lede! Meer info op Facebook of via [email protected] 

 

 

 

 

 

FAQ

If you still have an unanswered question, feel free to ask the project owner directly.

Ask your question Report this project