Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp /* ULULE BRAND LOGOS */

Kimono Belge

Stijlvolle kimono's als jasje, kleedje en kamerjas!

About the project

Hoi, ik ben Sara Van Steenkiste. Ik ben 36 jaar en ik ben volop bezig met de opstart van mijn eigen modelabel: 'Kimono Belge'.

Met Kimono Belge maak ik stijlvolle kimono's naar het Japanse model, die je kan dragen als kamerjas, jurk of jasje. Ik denk hierbij ook aan 'duurzaamheid, kwaliteit & uniqueness'. Ik kies voor hoogwaardige stoffen, waarvan er slechts enkele stukken uit worden gemaakt, zodat jij origineel voor de dag komt. Als een stof mooi is, is ze mooi, de mode volgen is tof, maar je hoeft er niet steeds zoals iedereen bij te lopen toch ;)? Bij de productie maak ik keuzes die zoveel mogelijk aanleunen bij het 'reduce, re-use & recycle'-moto. 
Ik ga dus voor Consious Slow Fashion.

Hoewel ik de Japanse traditie wil beperken tot het model, vind ik de verhalen achter de kimono wel heel aantrekkelijk. Elke kimono heeft zijn eigen verhaal. Japanse vrouwen maakten voor elke speciale gelegenheid een unieke kimono en borduurden die met zorg.

Met Kimono Belge willen we die traditie in ere houden en de authentieke kimono herlanceren in onze westerse cultuur. We willen van elke kimono een waardevol item maken dat je met zorg draagt en zelfs doorgeeft van moeder op dochter, zoals in Japan. Ik heb het vaak heel jammer gevonden dat ik de kleren van mijn mama nooit heb kunnen dragen, want toen in die tijd (jaren 70), dat was mode... Hoe fijn zou het niet zijn dat elke vrouw die bij mij een kimono aanschaft, deze later aan haar dochter/nichtje/metekindje... kan doorgeven? Of stel je voor: jij en je mini-you in het zelfde jasje! Een item 'to cherish' noem ik dat.

Er komen ook persoonlijke kimono's (treasures): je kan me je verhaal vertellen en dit kunnen we vertalen naar een leuke print, zoals een tatoeage zeg maar...
En niet te vergeten: de mannen! But first things first, guys! 

Ik wil ook graag het label Made in Belgium benadrukken. Doordat de kimono's hier in Gent worden gemaakt, draag ik mijn steentje bij aan het promoten van onze Belgische creativiteit & kunde. 

De opstartfase is afgerond en we gaan nu voor de echte stukken. Gedurende deze campagne zal ik jullie hiermee bestoken via de social media. Als je via dit platform een kimono bestelt, zal je tijdens de campagne op regelmatige basis op de hoogte gebracht worden van de nieuwe items. Hieruit kan je dan de keuze maken, zodat ik jou een kimono kan bezorgen die écht bij je past.
Er zullen ook pasmomenten voorzien worden.

Een eigen modelabel opstarten is een kinderdroom van mij.
En om die droom waar te maken, heb ik dus jouw hulp nodig!

Als je mij steunt, krijg je daar iets voor in de plaats: een kimono, armbandje, slaapmasker, slaapkleedje, haarband of een volledige look met een rieten mand. De volledige lijst van voorbeelden vind je verder op de pagina. 
Als je kiest voor een kimono, dan krijg je naar het einde van de campagne een mail, waarbij we afspreken welke print en stof je wil hebben. Gedurende de campagne lanceer ik foto's op Facebook, als je hier al een item ziet dat je aanstaat, laat het me dan vlug weten zodat ik die voor je kan reserveren. Het zijn namelijk limited editions. Vind je dus niet meteen een reward naar jouw zin en wil je graag een voorschot op je kimono doneren? Dat kan! We hebben dan persoonlijk contact hierover met elkaar :).

Je kan me al steunen vanaf € 1!

Blijf mijn avonturen volgen via de sociale media ;). De stofjes vind je op de site.

Het kimonovestje

Het slaapkleedje en de halflange kimono


De haarband en het slaapmaskertje


De armband en de rieten tas


De lange kimono


Het postkaartje

De rewards

PS: Alle rewards zijn exclusief de verzendingskosten (binnen België kosteloos). De rewards zullen op verschillende punten afgehaald kunnen worden of tegen betaling opgestuurd worden naar jouw thuisadres.

What are the funds for?

Concreet ben ik nog op zoek naar € 5.000 of meer.

Met het opgehaalde bedrag wil ik verder prototypes uitwerken voor Kimono-gelinkte stukken, nieuwe stoffen aankopen, mijn atelier verder uitrusten en een eerste werknemer opleiden.

Wat als ik meer dan 5.000€ ophaal?
Wel, dan spring ik zeker al een gat in de lucht, want dan kan ik budget voorzien voor een campagne, deelname aan events (o.a. modeshows), aankleding shop-in-the-shops, duurzame verpakking (bv. een bewaardoos), nog méér stofjes, en zo veel meer!

En wat als ik de 5.000 € niet haal?
Crowdfunding betekent 'alles of niets'. Haal ik mijn doel niet, dan krijg je je geld terug en worden de rewards ook niet uitgedeeld.

Well... I'm not careful in what I wish for! 

About the project owner

E-I-N-D-E-L-IJ-K jaag ik mijn droom na! Je kent het wel dat je je eigen doelen vooropsteld: 'vòòr mijn 20 wil ik dat bereikt hebben', dan ga je naar 25, 30 & hup... voor je het weet ben je 36...

Mijn ouders wensten me vroeger enkel werkzekerheid toe, waardoor ik gehoorzaam school bleef lopen dicht bij huis om  later actief te worden in administratieve functies zoals Office Manager en nog steeds 1/3 als zelfstandige freelancer werk onder MINI OFFICE. Maar het bloed kruipt waar het gaan moet (mijn mama was naaister, in een mantel-naaiatelier nvdr.) en ik heb mijn creatieve lokroep gevolgd. Ik heb namelijk een hoofd dat niet stilstaat en constant dingen creëert (ik deed dan ook aan creatieve administratie ;)).  

Met KIMONO BELGE wordt één van die 'hersenspinsels' reëel.
Niks lijkt me te gek om hierbij te integreren: Kimono Belge zal blijven groeien en dus ook geregeld met nieuwigheden komen. Hou het maar in de gaten.

En hoe fijn ik dat vind, kan je zeker terug vinden op mijn Facebook-pagina