BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Kijk ik (k)ook: De studenten salade challenge

Een online receptenboek voor studenten die houden van wat anders

About the project

‘Maammmm, wat eten we vandaag?’ Is er niet meer als je als echte student op kamers gaat wonen. Je moet op je eigen benen leren staan terwijl je meestal liever op je kont zit. Of natuurlijk druk bent met stappen of leren, ahum. In deze fase van je leven is het zeer begrijpelijk dat je geneigd ben te koken met gemakzucht.

Overleven als student is zwaar.

Een afbakpizza hier, een stokbroodje daar en als je chique wil doen komt er pasta op het menu. Allemaal hartstikke lekker en natuurlijk niks mis mee, maar dan zo af en toe. Je wilt wel aan je ouders laten zien dat je ook verstandige keuzes kunt maken als ze op visite komen. Uit ervaring kan ik zeggen dat ouders best wel eens opgelucht ademhalen wanneer ze zien dat er een krop sla of broccoli in het boodschappenmandje verdwijnt. Al was het alleen maar voor de mooie, groene kleurtoevoeging. Maar toch zijn er veel redenen waarom dit snel wordt vergeten. Excuusjes als: Het is moeilijk, ingewikkeld, duur, te gezond, etc. Maar na het doorwerken van dit toegankelijke studenten kookboek zal je dit niet langer hoeven zeggen.

Ga je challenge aan en laat je omscholen tot studenten chef!

Zo is dit kookboek veel meer voor mij gaan betekenen dan slechts een bundeling van recepten. Voor lange tijd heb ik hier mijn ziel en zaligheid ingelegd. Ik heb mijn persoonlijke ervaringen erbij betrokken en wil graag mijn verhaal delen met iedereen. In deze fase van je leven zou je tijd moeten kunnen hebben om jezelf te ontwikkelen en uit te vinden wie je bent en wat je wil. Door het geven van workshops, fotograferen en bloggen heb ik een kookboek samengesteld die je niet alleen een uitdaging stelt, maar ook een leerboek is met als doel je om te toveren in een saladechef.

In dertig dagen leer je het proces om tot een complete basissalade te komen. Daarna geef ik je extra informatie mee waardoor je meer te weten komt over de losse ingrediënten en hoe je deze kan inzetten om je eigen twist aan een salade te geven. De tips en tricks die ik je geef zullen je handigheidjes bijbrengen die je de lol van gezond koken laten zien.

What are the funds for?

We zijn er bijna...

Op dit moment is het kookboek in de afrondende fase. Na twee jaar bloed, zweet en misschien zelfs een traantje is het kookboek bijna zover. Omdat ik het kookboek graag zoveel mogelijk bekendheid wil geven heb ik ervoor gekozen om het project op Ulule te zetten. Ik wil graag meer aanbieden dan alleen een kookboek. Daarom heb ik een paar pakketten samengesteld die je kunt aanschaffen om mij te steunen bij het afronden en je extra kunnen verlekkeren op deze prachtige recepten! Ik hoop het laatste deel van mijn kook te kunnen bekostigen van de crowdfunding en het zo een professionele finish te geven. In de komende maanden wil ik het boek afronden en laten nakijken. Hiervoor moeten arbeidskosten worden gemaakt en een goed bewerkingsprogramma worden aangeschafd. Het schrijven van dit boek is niet alleen een grote emotionele investering voor mij geweest maar het was ook veel expirimenteren van ingredienten, inkopen doen en een camera aanschaffen.

En dan...

Mijn wens is dat ik mijn kookboek kan delen met iedereen die is geïnteresseerd in creatief koken binnen budget, kennis wil vergaren, een uitdaging niet uit de weg gaat, maar bovenal net als ik zijn liefde voor eten wil delen. Wees één van de eerste om het project te steunen en blijf op de hoogte van de vorderingen van mijn kookboek. Als alles naar wens loopt is deze vòòr de winter klaar; precies op tijd om als decembercadeau te geven aan iemand die graag gezonder wil leren koken. Of gewoon om lekker voor jezelf te houden. Omdat het boek online verkrijgbaar is heb je hem altijd bij de hand en kost het geen rib uit je lijf!

Voor krijg je het basis pakket 10 euro krijg je niet alleen het definitieve kookboek toegestuurd, maar ook updates over de afrondende fase en met daarin leuke weetjes en lekkere creaties.

Met het premium pakket voor 20 euro krijg je niet alleen hetkookboek en alle updates, maar ook een gepersonaliseerd saladerecept en bijpassende introductie. Leuk voor jezelf en misschien nog wel leuker als cadeau voor iemand die je een opkikker wil geven.


Bij het VIP pakket van 50 euro bevat niet alleen het kookboek en alle updates, het gepersonaliseerd salade recept en de bijbehorende introductie maar ook nog een saladedate voor 2 personen. Hierbij wordt er gezocht naar een passende, persoonlijke salade voor een gezellig diner in stijl. Daar bovenop word je opgenomen in de lijst van sponsors

Het ultieme pakket van 100 euro bevat een hele dag vol plezier. Onder mijn begeleiding ga je een hele dag meelopen: samen inkopen doen, met bijhorende tips and tricks en de supermarkt doorlopen. Om vervolgens 's avonds alle lekkere ingredienten te gebruiken voor een uitgebreid salade diner voor maximaal 4 personen. Hierbij zitten consumpties voor de gehele dag inbegrepen. Natuurlijk krijg je ook het e-kookboek, alle updates, wordt je vermeld in de lijst van sponsors en een persoonlijk knuffel!

About the project owner

Ik zal me even voorstellen:

Ik ben Maatje een 22 jaar oud gemotiveerd student en enthousiaste blogger. Ik vindt het leuk om vele projecten om handen te nemen. Zo heb ik mijn eigen blog, volg ik een studie Food and Business, ik ben cateraar en PR medewerker, ik heb mijn eigen chocolaterie gehad, ik ben vrijwilliger geweest bij meerdere instanties en daarnaast heb ik besloten om ook nog eens mijn eigen kookboek te willen gaan uitgeven! Al deze activiteiten hebben ‘één ding in gemeen: een voorliefde voor eten en mijn liefde en passie willen delen met de wereld. Dit klinkt haast te mooi en is ook voor mij lange tijd niet vanzelfsprekend geweest. Lange tijd heb ik een strijd gehad met mezelf en eten gebruikt als middel om mezelf te belonen of straffen. Het bracht me erg dicht bij de afgrond waardoor ik niet meer in staat was door alle stress een studie te volgen of te genieten van het leven. Gelukkig ben ik met hulp van lieve familie en vrienden uit dit gat geklommen en heb ik mijn relatie met eten kunnen ombuigen tot iets moois. Eten begon ik juist te zien als een vriend voor mijn lijf en energie die je nodig hebt om je dromen te verwezenlijken. Mijn passie voor koken is hier begonnen.

Doordat ik leerde en leefde ben ik een positiever mens geworden en dit wilde ik graag delen. Na de start van mijn nieuwe opleiding ben ik begonnen met het bundelen van alle lekkere recepten die ik heb ontwikkeld tijdens mijn tussenjaar. Zo ben ik gekomen tot het schrijven van dit kookboek. Met vol goede moed en prezier zie ik hoe dit me heeft doen groeien en ik ga met positivieit het leven door!

Mijn blogs kan je lezen op mijn website of Facebook pagina. Hier komen verschijnen ook de laatste updates over het kookboek en lekkere recepten!

https://freshdelishlifestyle.wordpress.com/
https://www.facebook.com/freshdelishlifestyle/