BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Kapitein Waterbaard

Een prentenboek door Gert-Jan Feijens en Lise De Meulder.

About the project

Voor wie ons nog niet kent: Wij zijn Gert-Jan en Lise. Niet lang geleden besloten al onze bescheidenheid overboord te gooien en vol te gaan voor onze ambitie: Het schrijven en zelf illustreren van ons eerste prentenboek. 

Het begon als een grapje, een wild idee, maar werd al gauw een kleinschalig project aan de eettafel. Met pen, papier, stiften en veel geduld in de aanslag begonnen we er aan: Kapitein Waterbaard, een boekje dat bedoeld was als kerstcadeau voor onze neefjes en nichtjes. In de loop van het schrijf- en tekenproces groeide ons enthousiasme samen met het boekje. We voelde dat we iets goed vast hadden. Na overweging besloten we dit fijne avontuur niet enkel voor onze neefjes en nichtjes te houden maar Kapitein Waterbaard de wijde wereld in te sturen.

Dit in de vorm van het prentenboek: 'Kapitein waterbaard en het belletjesmonster'. In dit (eerste?) avontuur moet Waterbaard bewijzen dat hij de dapperste piraat van de zee is, door het op te nemen tegen het alom gevreesde 'Belletjesmonster'. Samen met zijn trouwe vriend Raf de Raaf trekt hij er op uit, maar dan ontdekt hij dat niet alles wat geschreven staat over het belletjes monster waar is. 

Dit prentenboek, spannend voor de kleuter en ludiek voor de verteller, zal gaan over thema's zoals: Vooroordelen, uitgesloten worden en vriendschap. Momenteel zitten we middenin het productieproces. Het verhaal is klaar en de illustraties beginnen vorm te krijgen. 

Dit alles kan echter niet zonder jullie hulp! We hebben al enkele positieve reacties ontvangen van uitgevers, maar om het product te verkopen, moeten we eerst zelf onze 'Dummy' laten drukken. Help onze held ontsnappen uit ons hoofd!

What are the funds for?

Het verzamelde bedrag gaan we gebruiken om het boek ook effectief uit te geven zodanig dat we ons project kunnen pitchen bij uitgeverijen. Momenteel hebben we al enkele opties maar hiervoor hebben we een mooi afgewerkt voorbeeld nodig. 

Hiervoor hebben we de centjes concreet nodig:

  • Het laten drukken van een aantal exemplaren van ons prentenboek voor promotionele doeleinden. 
  • Onkosten voor verzending en communicatie met de verschillende uitgeverijen. 
  • Onkosten van onze promocampagne, om ons boek de nodige steun en bekendheid te verschaffen. 
  • Het bijdrukken van extra exemplaren en onkosten voor de overige beloningen voor jullie, onze funders.  

Al het geld dat we over ons gewenste bedrag zitten, gebruiken we om het boekje zelf uit te geven, tot we zicht hebben op een samenwerking met een uitgeverij. Het zou natuurlijk een droom zijn, maar hoe meer extra geld we inzamelen, hoe groter de oplage die we zelf al kunnen drukken en uitgeven!

About the project owner

Dit zijn Lise en Gert-Jan. Naast hun liefde voor elkaar, bezitten ze beide een onvoorwaardelijke liefde voor alles wat te maken heeft met creatief bezig zijn. Zij is een kleuterjuf, Hij werkt in de Vlaamse filmsector. Naast zijn passie voor film, genoot hij ook een opleiding multimedia en grafische media. Zij is dan weer een ervaringsdeskundige in de wereld van de kleuterliteratuur. U hoort ons al komen: de perfecte combinatie voor ons project.

Het verhaal komt voort uit de eindeloze fantasie die ze beide bezitten. Lise schreef het verhaal en Gert-Jan voorziet ze van illustraties. Samen waken ze over het beoogde eindresultaat. 

Blijf op de hoogte, of geef ze nog een extra duwtje in de rug met een dikke duim:
https://www.facebook.com/De-avonturen-van-Kapitein-Waterbaard-314331725709327/

FAQ

If you still have an unanswered question, feel free to ask the project owner directly.

Ask your question Report this project