Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Hou'tHart

Hou Hou'tHart op de fiets

About the project

Hou’tHart is een Antwerpse onderneming die groepen begeleidt in het bouwen van meubels en gebruiksvoorwerpen met recuperatiehout om:

  • handvaardigheden aan te leren
  • ieders zelfvertrouwen en de groepscohesie te versterken
  • ecologische bewustwording en duurzame productie te stimuleren

Hou’tHart geeft workshops op maat en begeleidt open ateliers waarbij deelnemers hun eigen meubel maken. 

  

What are the funds for?

Hou’tHart werkt steeds lokaal en streeft er naar alle materiaal te vervoeren met de fiets

Hou'tHart bestaat nu 4 jaar, om de onderneming verantwoord te laten groeien is er nood aan beter transportmateriaal.

Hou’tHart wil een oerdegelijke transportfiets en elektrisch ondersteunde fietskar aankopen om voluit te gaan voor duurzaam ondernemerschap! Alle materiaal voor de workshops van Hou'tHart kan vlot vervoerd worden met transportfiets en fietskar. We gaan voor 100% CO2 neutraal!

  • Transportfiets Bullitt met complete uitrusting: 4500 euro
  • Elektrisch ondersteunde fietskar Carla Cargo: 5000 euro
    TOTAAL: 9500 euro


Deze BULLIT transportfiets kan vlot door de stad en kan behoorlijk wat materiaal dragen. Dé fiets waar Hou'tHart dagelijks mee zal uitrukken!

Met deze elektrisch ondersteunde fietskar kan alle zware materiaal worden vervoerd, zowel houtplanken als machines. De kar kan tot 150kg dragen!

Indien er geld over is, wordt dit gebruikt om veiligheidsmateriaal aan te kopen: gehoorsschelpen, handschoenen, veilgheidsbrillen en -schoenen om met grotere groepen aan de slag te gaan.

About the project owner

Ik ben Dirk en 4 jaar geleden startte ik Hou’tHart op. Via werken met hout wil ik mensen dichter bij hun hart brengen. Ik begeleidde al talrijke groepen in Antwerpen bij het maken van meubels in recuperatiehout.
Heerlijk vind ik dat, want hierbij komen mijn drie grote passies samen: mensen, hout en duurzaamheid.

Voorheen werkte ik als maatschappelijk werker met verschillende doelgroepen. Ik had zin om meer tastbaar werk te doen, daarom ben ik meubelmakerij gaan bijstuderen. Werken in een meubelmakerij vond ik te eenzaam, daarom koos ik ervoor om aan de slag te gaan met groepen. Vanuit mijn liefde voor de natuur, werk ik zo ecologisch mogelijk. 


Dirk van Hou'tHart

De kans is groot dat je mij al hebt zien rijden op mijn Hou’tHart fiets. Ik tracht zoveel mogelijk opdrachten rond te krijgen zonder gebruik van een auto om de ecologische impact van Hou’tHart klein te houden. Mijn huidige fiets is echter versleten en mijn laadvermogen is beperkt. Daarom droom ik van een nieuwe oerdegelijke transportfiets en een grote elektrisch ondersteunde fietskar. Daarmee kan ik vlot stapels hout en werkmateriaal transporteren, volledig CO2 neutraal, daar wil ik voor gaan!

 

Mijn huidige fiets, klaar voor vertrek.

Mijn huidige fiets aan de limiet van zijn laadvermogen.

Binnenkort kan dit met de transportfiets!

Share Follow us