Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

GRUNSELS - simply plant powered

plantaardige kant-en-klare maaltijdboxen thuis bezorgd

About the project

OP NAAR 150% VAN ONZE DOELSTELLING

Als we 150% van onze doelstelling behalen, geven we je een extraatje als je ons steunde voor meer dan €20. Een verrassing om van op te fleuren...

Nu het vast staat dat we in gans Vlaanderen zullen leveren, komen er extra kosten kijken bij ons logistieke proces. Denk hierbij aan koelboxen die 36u kunnen koelen.
Maar ook qua allergenen komt er wat bij kijken. Zo dient er een technische fiche opgesteld te worden per gerecht voor de allergenen & dient er een labo betaald te worden om de houdbaarheidsdatum van de gerechten te bepalen.
Verder is er nog de verpakkingskost. Hiervoor dienen we een sealmachine aan te kopen die een biologisch afbreekbare folie d.m.v. warmte vastmaakt aan onze suikerrieten bakjes.GRUNSELS, simply plant powered

Met GRUNSELS willen we plantaardige maaltijdboxen aan huis leveren. Eén box bestaat uit 4 kant-en-klare gerechten die vers worden bereid door onze chef.
Vervolgens worden ze verpakt in 100% biologisch afbreekbare verpakking op basis van maïs, suikerriet & houtpulp.

Kant-en-klaar zonder bazaar
Pakketjes worden op donderdagavond doorheen gans Vlaanderen geleverd. Je warmt de maaltijden op in de (microgolf)ovenand that’s it! Zo heb jij tijd voor andere zaken.
De gerechten zijn 4 dagen houdbaar in de frigo maar je kan ze uiteraard ook invriezen waardoor je ze langer kan bewaren.
Je kan eenmalig een delivery box bestellen of hier een flexibel abonnement voor afsluiten zodat we je wekelijks voorzien van een maaltijdbox.

De gerechten worden bereid een professionele kok. Hij is één van de bezielers van Horeca Anders. Zij hebben als doel jongeren met een ontwikkelingsstoornis en hun familie begeleiden en ondersteunen. Daarnaast hebben ze de ambitie om inclusie te bevorderen in de horeca.

Tegenwoordig gaan we met z’n allen als maar bewuster om met onze voeding. Doorheen de jaren begonnen we vegetarische dagen in te lassen en werd de term “flexitariër” geboren. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die voor zichzelf uitmaakten dat een vegetarische of veganistische levensstijl voor hen de juiste beslissing was.
Eén ding hebben we allemaal met elkaar gemeen: onze agenda’s worden steeds drukker.
Na een vermoeiende werkdag, drukke schooldag of een intensieve activiteit is koken er vaak te veel aan. Met GRUNSELS willen we een gezond alternatief aanbieden zonder gedoe.

Uit het marktonderzoek dat we uitvoerden blijkt dan ook dat 79% van de ondervraagden soms liever niet zou koken en dan een makkelijk alternatief zou willen. Uit diezelfde resultaten konden we afleiden dat 76% van de bevolking op zo'n moment een kant-en-klare plantaardige maaltijd zou overwegen mocht deze een democratische prijs hebben en verpakt zijn in een biologisch afbreekbare verpakking

3, 2, 1, START!
We streven ernaar om in maart 2020, samen met de lente, van start te gaan. Onze voorbereidingen zijn in volle gang; onze komst werd reeds aangekondigd en de eerste geïnteresseerden hebben zich al aangemeld. Het enige wat we nu nog missen is een manier om de maaltijdboxen bij onze klanten in te krijgen én startkapitaal!


What are the funds for?

Hoeveel hebben we nodig?

Om met GRUNSELS te beginnen, hebben we minstens €6 500 nodig. Wanneer we deze mijlpaal bereiken, kunnen we de productie opstarten. Met dit bedrag zullen we o.a.:

- een website & webshop bouwen waarop de maaltijdboxen besteld kunnen worden;
- herbruikbare jute GRUNSELS-tassen aankopen om de gerechten in te vervoeren zodat we ons afval tot een minimum beperken;
- een beginvoorraad biologisch 100% afbreekbare verpakking (vervaardigd uit maïs, suikerriet & houtpulp) aanleggen;
- onze bijdrage betalen aan het Ulule crowdfundplatform;
- een deel gebruiken om een wagen aan te kopen waarmee we zullen leveren;
- de opstartkosten dekken.

Wat krijg jij er voor in ruil?
Kortom, door GRUNSELS te steunen geef je ons een duw in de rug én een vliegende start om ons concept van de grond te krijgen zodat we ons project financieel kracht kunnen bijzetten.
Uiteraard krijg jij iets in ruil voor jouw steun. Rechts bovenaan kan je kiezen uit verschillende bedragen waarmee je ons kan steunen samen met hun rewards.

Wat als we het doelbedrag bereiken?
Eens het eerste doel bereikt, zal een volgende schijf van €1 500 gebruikt worden om de leveringszones uit te breiden. Dit is voor GRUNSELS belangrijk aangezien we onze klanten zo verspreid mogelijk willen bedienen en dus ook mobiel en flexibel moeten zijn. Met een intensievere levering kunnen we makkelijk en relatief snel thuis bezorgen.
BELANGRIJK: onze funders beleveren we in gans Vlaanderen van zodra we onze doelstelling van €6500 halen. Of je nu in Oostende of Maasmechelen woont: wij leveren jouw rewards thuis tot aan je deur in ruil voor jouw bijdrage aan onze crowdfundcampagne.

About the project owner

Wie zit er achter GRUNSELS?

Bovenstaand duo is de drijvende motor achter GRUNSELS.
We hebben elk een diverse achtergrond en expertise. Hierdoor kijken we door onze eigen bril naar de start-up.

Elien (24)
Haar ondernemingszin uitte zich in het organiseren van  een zero waste & eco friendly festival én het opstarten van haar eigen blog waarop ze plantaardige recepten deelde. De combinatie van deze passie en haar studies Marketing maken haar de geknipte persoon om de leiding van GRUNSELS voor zich te nemen.
Elien heeft ervaring opgedaan als marketeer bij VISITFLANDERS in Londen, Odette Lunettes in Antwerpen & ATAG in Kapellen.

Jan (28)
Jan is al sinds zijn 23 actief als zelfstandige in de commerciële sector in verschillende sectoren. Van jongs af aan heeft hij van thuis uit veel opgestoken over duurzaamheid, landbouw & voedselproductie. Hij heeft zich dan ook ontpopt tot het cijferbrein achter GRUNSELS.
Jan heeft ervaring als zaakvoerder van zijn eigen BVBA.

We delen de droom om samen in de praktijk te brengen waar we enerzijds in geloven en waar we anderzijds ervaring mee hebben. Tijdens een familieweekend aan zee ontstond het idee uit eigen ondervinding: verse plantaardige maaltijden thuis bezorgd.

We wilden een manier creëren om voedzame gerechten te produceren. Maar ook om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, hun gezondheid én die van onze planeet te respecteren. Dit alles zonder ook maar één dier lastig te vallen. Kortom, iets doen wat we belangrijk en zinvol vinden.

In het najaar van 2019 besloten we van start te gaan met GRUNSELS.

Share Follow us