Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

De aardbevingen gaan door; steun Groningen!

Doneer en ontvang de tweetalige editie van het gedicht Groningen/Grunnen van Huub Oosterhuis en met een vertaling van Marten van Dijken.

About the project

bron: Trouw, de Verdieping

Stel je eens voor; je zit in quarantaine. Je huis begint te beven en je kan nergens heen. De politiek kijkt niet of nauwelijks naar je om. De angst voor het onbekende en de frustratie van de coronacrisis, en dat doormengd met het onvoorspelbare kwaad van de aardbevingen, die de provincie Groningen en haar inwoners nog alsmaar teisteren...

De aardbevingen in Groningen gaan gewoon door.

Steun daarom de Groningers, juist nu!

 

Al voor de coronatijd had dichter-theoloog Huub Oosterhuis het plan gevat om zijn gedicht Groningen op nieuw uit te geven.

Hij schreef het toen hij zelf in Groningen woonde en studeerde en heeft warme herinneringen aan de provincie en haar mensen. Nu 60 jaar later liet hij het in het Grunnings vertalen door Marten van Dijken. Met dit prachtig uitgegeven en unieke boekje - in boekdruk gedrukt en handgebonden - wil hij geld inzamelen voor Stut en Steun, een algemeen steunpunt voor een ieder die schadelijke gevolgen ondervindt ten gevolge van de gaswinning in Groningen. Stut en Steun heeft te kennen gegeven de opbrengst van deze actie te willen besteden aan hun project dat werkt aan een spreekuur- en een informatieloket voor de gedupeerde bewoners. U kunt dit initiatief ondersteunen door hier te doneren.

What are the funds for?

De opbrengst van de verkoop van de bundel Groningen/Grunnen en de donaties gaan in zijn geheel naar de belangenbehartigende organisatie Stut en Steun, een algemeen steunpunt voor een ieder die schadelijke gevolgen ondervindt ten gevolge van de gaswinning in Groningen.

Het bedrag zal worden overhandigd aan Stut en Steun begin 2021 door Huub Oosterhuis in de Martinikerk te Groningen.

 

 

 

About the project owner

De Stichting Huub Oosterhuis Fonds werd aan Huub Oosterhuis officieel cadeau gedaan tijdens een feestelijke bijeenkomst ter ere van zijn 80ste verjaardag in 2014.

Het fonds is ontwikkeld tot een stichting en heeft als doel bij te dragen aan de verspreiding en behartiging van zijn gedachtegoed en oeuvre. Daartoe ondersteunt de stichting ook maatschappelijke, literaire, culturele en levenbeschouwelijke projecten.

 

Share Follow us