BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Gingerwald

Juice for people that don't do juice.

About the project

Antwerpen, Mechelen, Lier: prepare to be Gingerwalled! 100%!

Wat is Gingerwald?

Met Gingerwald streven we ernaar een positieve en gezonde vibe naar de mensen te krijgen. Een gemakkelijke oplossing om je drukke levensstijl een health boost te geven, zonder dat we je met het vingertje wijzen wat wel en niet mag. We sturen je dus geen spirituele quotes of moedigen je niet aan om een 30-day juice cleanse te doen.

Zo goed als iedereen wíl wel gezonder worden, maar het echt doen is een ander paar mouwen. Ons doel is om zelfs de  Red Bull-drinkende pizza-eters te overtuigen om af en toe toch te grijpen naar een gezonder alternatief. Of zoals we het nog al eens durven zeggen: Gingerwald, dat is juice for people that don’t do juice.

Momenteel maken we deze missie waar door raw, cold-pressed juice shots van 100 ml te leveren via steigerhouten juice-corners op de werkvloer. In ons juice atelier maken we twee keer per week 3 verschillende juices. We hebben meer dan vijftig smaakcombinaties in ons assortiment, dus verveeld geraak je nooit.

Wat betekent dat: Juice shots? Cold-pressed? Raw?!

Cold-pressed? Dit betekent dat we met een machtige hydraulische pers met een kracht van 9 ton onze groenten, kruiden en fruit platwalsen. Hierbij komt geen warmte vrij, en blijven dus vrijwel alle vitamines, enzymen en mineralen behouden. In tegenstelling tot centrifugale blending (zoals bij smoothies of andere soorten sappen), zal bij koudpersing géén oxidatie voorkomen, waardoor een maximum aan good stuff intact zal blijven.

Raw? We’ve said it once and we’ll say it again: onze juices zijn onaangeroerd buiten het cold-pressing proces. Niets werd gekookt, verwarmd, gestoomd,... Geen additieven, geen pasteurisatie, geen bullshit. Recht van het veld tot in het flesje dus.

Shots? Nee, onze drankjes bevatten géén alcohol. Een van de hoofdredenen dat we zijn begonnen met Gingerwald is omdat de drempel vaak te hoog ligt om van je cola naar een smoothie van 50cl te gaan. Onze juice shots van 100 ml geven je meteen dat gezonde gevoel, zonder dat je met een lang gezicht urenlang moet liggen lurken van een grotere fles. We doen er dus alles aan om het zo gemakkelijk mogelijk voor jou te maken.

What are the funds for?

Waarom willen wij nu beginnen crowdfunden? Gingerwald heeft toch al klanten?!

Awel, we doen dat om de juice experience tot bij jou te krijgen. De Red Bull-drinkende pizza-eters en de goede voornemensmakers zitten natuurlijk niet alleen op kantoor. We bleven berichtjes krijgen van mensen die onze juice shots thuis willen opdrinken. Om te delen met het gezin of om toch een kleine portie gezondheid te implementeren in de dagelijkse routine. Via deze crowdfunding zouden we genoeg geld kunnen ophalen om onze juice shots te verspreiden over heel Vlaanderen, te beginnen met de centra van Antwerpen, Mechelen en Lier (babysteps, hé).

We bieden de optie aan een abonnement te nemen waarbij je wekelijks je juice shots geleverd krijgt, maar een éénmalige bestelling zou ook mogelijk zijn.

Waar gaat dat geld dan concreet naartoe?

 • Mobiliteit
  Momenteel telt ons delivery team een handvol mensen, maar dat is natuurlijk niet echt super haalbaar als het zou gaan over 30 adressen op één avond. Dat kan alleen Sinterklaas. We kunnen dus extra delivery guys and gals en vervoersmiddelen gebruiken om onze juice shots van deur tot deur en pick-up point tot pick-up point te brengen. Speaking of:
   
 • Pick-up points
  Een pick-up point is een plek waar je je bestelling kan ophalen als je niet (weet of je) thuis zal zijn tijdens onze leveringsrondes of als je niet woont in een van onze delivery zones (zie onderaan). We hopen deze pick-up points te verspreiden op zo centraal mogelijke plekken over heel Vlaanderen te beginnen bij Antwerpen, Mechelen en Lier.
   
 • Gingerwald draagtasjes
  Meer bestellingen = meer juice shots = meer gekoelde draagtasjes. Logisch, dat wel, maar niet goedkoop.
   
 • Materiaal
  Meer bestellingen = meer juice shots = meer ingrediënten, meer flesjes en (als het echt goed gaat, fingers crossed) een nieuwe juice pers.

 

______________________________________________

 

Praktische info over delivery service:

Wegens logistieke redenen kunnen we nog niet meteen in heel Vlaanderen deur aan deur leveren. Daarom beginnen we bij de centra van Antwerpen, Mechelen en Lier.

 • Centrum Antwerpen: alles binnen de Ring om Antwerpen (met de Schelde als natuurlijke grens)
 • Centrum Mechelen: alles binnen de Binnenring om Mechelen stad
 • Centrum Lier: postcode 2500

Voor zij die hier net buiten wonen, of gewoon regelmatig wel in deze centra komen maar hier niet wonen, voorzien we Pick-up points of afhaalpunten. We plaatsen juice corners doorheen onze delivery zones waarnaar we je bestellingen leveren. Je kan je levering dan zelf gaan afhalen.

We organiseren na de crowdfunding ook een Pick-up party. Op deze dag kan je je rewards komen ophalen bij het Gingerwald team zelf! Datum en locatie hiervoor is nog te bepalen.

______________________________________________________________

Een kleine greep uit de mogelijke rewards

Gift box (met eigen naam of boodschap gegraveerd)

 

Juice corner (Jan niet inbegrepen):

Voorbeeld van houten onderleggers (met Gingerwald logo, uiteraard):

About the project owner

Ik zal hier maar ineens beginnen met enkele ietwat gênante feiten over mezelf. Of toch tenminste mezelf in het verleden. Ooit, in lang vervlogen tijden, werkte ik voor een multinational bedrijf als Sales Manager. Ik werkte lange dagen wat zorgde voor korte nachten. Mijn lichaam was een motor die gedreven werd door pizza, red bull en koffie, anders kwam ik de dag gewoon niet door.

Nochtans had ik altijd wel de intentie om gezonder te leven. Ik heb dan op een gegeven moment ook mijn baas kunnen overtuigen om een fruitmand te laten leveren, maar na een weekje van succes zag ik toch altijd dezelfde mensen ernaar grijpen: zij die daarvoor ook al hun fruit mee naar het werk namen. Ook ikzelf greep er uiteindelijk niet meer naar. Indertijd leek dat gewoon zo veel moeite. Ofwel moest je je appel nog schillen en snijden, je appelsienen persen, je mandarijntje pellen… Kleine stappen, maar voor een workaholic toch een beetje tijdverspilling. Ook die smoothies van 50 cl bleven steeds halfleeg (nee, niet halfvol) op de hoek van mijn bureau staan.

Ik wist dat er een gemakkelijke manier moest zijn om toch een béétje gezondheid in mijn leven te schieten zonder dat dat precies een heuse commitment hoefde te zijn. Zo ben ik op het idee achter Gingerwald gekomen. Ik en mijn vriendin hebben dan een hydraulische pers laten overkomen, helemaal vanuit de Verenigde Staten en zijn meteen aan het juicen geslagen.

Dit was geen goedkoop idee. Verse, lokale groenten en fruit kosten wel wat en we wilden de juice corner ook zo kwalitatief mogelijk maken. Al een geluk konden we rekenen op de steun van KBC Start it en Bryo van VOKA. In 2018 zijn we dan terecht gekomen in The Birdhouse, die ons super veel steun en enorm veel inspiratie hebben geboden. Sindsdien is onze missie om iedereen, ook de non-health guru’s, hun portie gezondheid aan te bieden, alleen maar duidelijker geworden.

We zijn nu 2019 en zijn ons B2B-verhaal aan het uitbreiden naar een B2C-verhaal. Daarbij komen dus de leveringen aan de mensen thuis. Zo kunnen we nog meer mensen gelukkig maken met hun kleine dosis gezondheid.

Share Follow us