BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp /* ULULE BRAND LOGOS */

ECLECTIV

Opnames debuutalbum 'One Heart'

About the project

STAND VAN ZAKEN EN NOG TE VERWACHTEN...

BEHAALD DOEL = 5 964 euro (100%)
Door de optimale omstandigheden tijdens de opnames in de studio, hebben we reeds op 27 december 2018 de kans gegrepen om met Kimberly Dhondt (Hooverphonic, Chris Joris Experience en Evil Empire Orchestra) als gastmuzikante samen te werken voor de opname van het titelnummer 'One Heart'.
Een mooi extraatje voor alle funders!

BEHAALD DOEL = 7 157 euro (120%)
Van zodra we de 120% halen kunnen we volgende extra's aanbieden:

 • De originele partituur van de titeltrack 'One Heart' (te verwachten in maart 2019) via de officïele website (www.eclectiv.eu). Een mooi extraatje voor alle funders!
 • Een duoticket te verloten onder iedereen die 56 euro of meer steunt (na afloop van de crowdfundingcampagne op 20 januari 2019 // 2 jaar geldig en enkel in Belgïe)
 • Een privé concert aan huis te verloten onder iedereen die 56 euro of meer steunt (na afloop van de crowdfundingcampagne op 20 januari 2019 // 2 jaar geldig en enkel in Belgïe)

DOEL = 8 946 euro (150%)
Van zodra we de 150% halen kunnen we volgende extra's aanbieden:

 • De originele partituur van de track 'Interlude' (te verwachten in maart 2019) via de officïele website (www.eclectiv.eu). Een mooi extraatje voor alle funders!
 • Professionele opname van een videoclip voor de track 'Interlude'. Een mooi extraatje voor alle funders!

DOEL = 11 928 euro (200%)
Van zodra we de 200% halen kunnen we volgende extra's aanbieden:

 • De originele partituur van de track 'Rise' (te verwachten in maart 2019) via de officïele website (www.eclectiv.eu). Een mooi extraatje voor alle funders!
 • Exclusieve professionele opname van een videoclip voor de track 'Rise' op een unieke locatie + mogelijke deelname aan de video van alle funders als figurant!

ECLECTIV (The Eclectic Collective) onder leiding van de Gentse pianist Yves Vermeire brengt moderne jazz naar het grote publiek. Naast hun unieke sound worden de composities en arrangementen geprezen door internationaal gerenommeerde artiesten uit de jazzwereld. Na een succesvolle tournee in Zuid Afrika is ECLECTIV des te meer klaar voor de opnames van hun debuutalbum 'One Heart'!
 


Om deze droom te realiseren is er natuurlijk ook budget nodig!

 • Een financieel duwtje in de rug is dus noodzakelijk voor de lancering van dit unieke project.
 • Met deze crowdfundingcampagne kunnen de studiokosten (inclusief mixing en mastering) worden gedekt.
 • Zelf hebben we al een deel van het totaalbedrag samengespaard door de gages van de voorbije en enkele reeds geplande optredens hiervoor te gebruiken.

ECLECTIV is jong, dynamisch, innoverend en dus zeker ook uw steun waard!

What are the funds for?

GESCHATTE UITGAVEN

 • 4 dagen huur van de Blue Tree Recording Studio = 1 450 euro
 • 4 dagen opname + 4 dagen mixing = 2 950 euro
 • Mastering = 725 euro
 • 4 dagen huur Piano Fazioli + pianostemmer = 839 euro
 • Mechanische reproductierechten = 1 100 euro
 • Persing cd/vinyl + druk hoezen & artwork = 4 900 euro
 • Verpakking & verzending = 1 864 euro
 • Coördinatie & opvolging crowdfundingcampagne (extern) = 900 euro
 • Ulule fee & transactiekosten = 900 euro

TOTAAL GESCHAT OPNAMEBUDGET = 5 964 euro

TOTAAL GESCHATTE UITGAVEN = 15 628 euro

Deze prijzen zijn inclusief btw.
 

About the project owner

ECLECTIV is het rijzende project rond componist en pianist Yves Vermeire.

Deze 6-koppige formatie is ontstaan in 2016 aan het Conservatorium te Gent. De groep bestaat uit Cedric De Lat (Trompet), Elias Storme (Tenor sax), Jasper De Greve (Bariton sax), Yves Vermeire (Piano), Thibaut Talpe (Bas) en Tom Peeters (Drums).

Zoals de naam 'The Eclectic Collective' al aangeeft, speelt dit collectief een doordachte mix van moderne jazz, afgewisseld met invloeden uit rock, klassiek, funk en brengt jazz naar een breed publiek. ECLECTIV staat voor vernieuwing, maar streeft tegelijk naar toegankelijkheid.

Hun unieke sound leverde hen reeds concerten op in de Minardschouwburg Gent, op Jazzenede festival, Cultuurmarkt Vlaanderen, Herbakkersfestival, in gerenommeerde jazzclubs en een tournee in Kaapstad (Zuid Afrika). De groep werkte reeds samen met trompetist Jean-Paul Estiévenart (Brussels Jazz Orchestra, Urbex) en wordt ondertussen op de voet gevolgd door Jazzlab_series, de redactie van het vaktijdschrift Jazz & Mo' en jazzexperts uit de internationale Jazzscene. 

Ook live heeft deze groep een reputatie die inslaat als een bom! Hun debuutalbum 'One Heart' belooft dan ook een klepper te worden om u tegen te zeggen.


Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!

Yves & ECLECTIV


facebook.com/eclectivband

instagram.com/yves_vermeire/

www.eclectiv.eu