Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Hondencafé Dogs & Drinks

the place to be for dog lovers

About the project

Wil je graag een hond adopteren? Heb je zin om er eentje te knuffelen of om ermee te spelen? Of sla je liever gewoon een leuke babbel met andere enthousiaste hondenliefhebbers? Binnenkort kan het allemaal bij Dogs & Drinks, het eerste hondenadoptiecafé van België.

Elk jaar komen duizenden honden in de Belgische asielen terecht. Heel wat dieren vinden langs die weg een nieuw baasje, maar meestal kunnen ze een extra duw in de rug goed gebruiken. Met Dogs & Drinks willen we hun kansen op adoptie verhogen, door ze op een leuke, sociale en laagdrempelige manier in contact te brengen met mogelijke nieuwe baasjes.

 

Tegelijk willen we een echte ontmoetingsplek zijn, voor al wie zot is van honden: voor wie er zelf al eentje heeft en voor wie er graag een wil adopteren, maar ook voor de vele mensen die graag een hond in huis zouden nemen, maar dat niet kunnen omdat ze er de plaats niet voor hebben of omdat ze te vaak van huis zijn. Bij Dogs & Drinks laten we iedereen van het gezelschap van onze favoriete viervoeters genieten.

Het hondenadoptiecafé vind je aan de Godshuizenlaan 33, 9000 Gent (recht tegenover de Bijloke). Als alle werken volgens plan verlopen, opent het na de zomer. Het zal uit 2 delen bestaan: een deel waar je zelf (eventueel samen met je eigen hond) iets kunt komen drinken, en een deel waar de honden van het café wonen. Daar mag je met de honden knuffelen of spelen, maar je eigen hond mag er niet binnen.

Voor het welzijn van de honden laten we maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe. Opvoorhand je plek reserveren is dus aan te raden om teleurstelling te vermijden. In het gewone café gedeelte is iedereen welkom. In het hondenadoptie-gedeelte kan je enkel binnen zonder je eigen hond. Kinderen zijn er toegelaten vanaf 12 jaar, onderbegeleiding van hun ouders. Heeft u een klik met een hond en wil u testen of het ook klikt met uw kinderen jonger dan 12 jaar? Dan maken we nadien een afspraak buiten de openingsuren van het café.

Nog voor we een definitief pand op het oog hadden, organiseerden we reeds 4 succesvolle pop-up-adoptiecafés. Daarbij hielpen we al 8 honden aan een nieuwe thuis. Een exacte openingsdatum is nog niet gekend. Maar als we al het geld ophalen dan zetten we vermoedelijk vanaf september elke zondag dit concept verder in ons nieuw pand. Er zullen 5 adoptiehonden permanent blijven overnachten op onze locatie zodra hiervoor de nodige erkenningen rond zijn. Vanaf dan kunnen jullie alle dagen komen kennismaken met de honden. 

 

 

What are the funds for?

Via investeerders haalden we al iets meer dan 50.000 euro op, onder meer om het pand te mogen uitbaten en de huurwaarborg te kunnen betalen. Maar nu hebben we nog heel wat spullen nodig om van Dogs & Drinks de gezelligste ontmoetingsplek voor honden en hondenliefhebbers van het hele land te maken. Jouw bijdrage zal hierbij zeker helpen!

Voor de honden:

 • benches
 • leibanden
 • EHBO-kit
 • borstels en kammen
 • verzorgingsproducten
 • medicijnen
 • weegschaal
 • ...

Voor de bar:

 • tafels
 • koffiemachine
 • vaatwasspoelbak
 • ijsblokjesmachine
 • glazen
 • tassen
 • ...

Hier zie je alvast enkele ontwerpen van onze interieur-architect Nele Goossens.

 

Met jouw bijdragen zorgen we dat Dogs & Drinks hondencafé de gezelligste plek van België voor hondenliefhebbers, met of zonder eigen hond zal worden.

 

 

About the project owner

Dogs & Drinks is een vereniging zonder winstoogmerk. Voorzitter Marijn Kenis richte de vzw op in het voorjaar van 2018. Als Industrieel Ingenieur Milieukunde werkte Marijn voor bedrijven als Bekaert en Pfizer, maar het bleef zijn grote droom om een eigen horecazaak te starten. Met Dogs & Drinks combineert hij nu zijn twee belangrijke passies: honden en ondernemen.

Samen met Marijn bouwt een heel team, met verschillende specialiteiten, aan Dogs & Drinks vzw. Zo werkt Koen Vanbiervliet op de Dienst Welzijn bij de FOD Financiën en is Sarah Piessens stafmedewerkster bij de feministische denktank Furia. Orphee Corteel is dan weer regelmatig dierenoppasser via Pawshake. Thomas Doutreligne heeft ervaring met start-ups en HR, waarin het sociale aspect vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt.

Voor de financiële kant van Dogs & Drinks kan de vzw rekenen op Peter De Gendt. Hij komt uit de zakenwereld en heeft daarin meer dan de nodige ervaring opgedaan om de vzw te begeleiden op financieel vlak.

Dit kernteam krijgt de hulp van een uitgebreide groep vrijwilligers. Vanuit hun kennis en eindeloze dierenliefde staan ze in voor de verzorging van de honden, de inrichting en het onderhoud van het gebouw, de ontvangst van bezoekers, de promotie van Dogs & Drinks, en nog veel meer.

Share Follow us