Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Breng De Meditatietuin tot bloei!

Crowdfunding a Conscious oasis

About the project

"Wij gunnen Amsterdam deze groene stadsoase die ons helpt om weer in verbinding te komen met onszelf, de natuur en elkaar. Deze natuurlijke krachtplek is ons geschenk aan de stad in een chaotische periode van verandering en transitie. Een tijd waarin we allemaal voelen hoe belangrijk vertraging, bezinning en verbinding is."

In de zomer van 2018 komt een verborgen plek in het hart van het Amstelpark onder tijdelijk beheer van twee bevlogen en bewuste mensen: Chloë Monteiro de Jesus en Gijs Niranjan Petrie. Een bijzondere locatie midden in het Amstelpark met verschillende binnenruimtes en twee omheinde tuinen. Dit is het begin van De Meditatietuin.

 

Groene plek voor conscious community

Bij binnenkomst ervaren bezoekers vaak kippenvel of slaken een zucht van verlichting. Met de natuur als bedding ontstaan in De Meditatietuin stadsretraites en verdiepende workshops. Er vinden individuele sessies plaats voor lichaamstherapie en persoonlijke ontwikkeling. Maar ook muzikale rituelen en seizoensgebonden activiteiten. 

De gehaaste Amsterdammer hervindt hier vrije toegang tot een rustiger ritme - het tempo van de natuur. Steeds meer mensen weten de plek te vinden en gaandeweg groeit er een community. De missie ontstaat om De Meditatietuin tot een permanente plek te maken voor meditatie, ontmoeting en verdieping in Amsterdam. Maar om dat waar te kunnen maken, is een aanzienlijk geldbedrag nodig. Chloë en Niranjan stellen zich open voor support om De Meditatietuin tot bloei te laten komen.

‘To plant a garden is to believe in tomorrow’ ― Audrey Hepburn

 

Anker in tijd van verandering

Na twee jaar op volle kracht co-creëren zijn Chloë en Niranjan klaar voor de volgende stap. Door veel uit te proberen hebben zij geleerd hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan de beweging van wat hier wil ontstaan. De maanden waarin ook Amsterdam te maken kreeg met een wereldwijde pandemie, versterkten de missie van de twee oprichters alleen maar meer.

Niranjan: "Het is een tijd van grote veranderingen. We zoeken naar authentieke verbinding en nieuwe betekenisgeving. We delen een verlangen om een wereld te creëren waar wij in willen leven, in harmonie met de natuur. Deze plek voelt als een natuurlijke krachtbron. De energie hier is als een anker voor verandering van binnenuit.”

“Iedereen die De Meditatietuin binnenkomt, voelt zich geraakt door deze energie. Daarom komen we in De Meditatietuin samen om stil te staan bij onze ervaringen, om op te laden en om voeding te geven aan duurzame verandering. Zo gaan persoonlijke ontwikkeling en sociale impact hier hand in hand,” zegt Chloë.

 

Groen licht van gemeente Amsterdam

In de lente van dit jaar geeft de gemeente Amsterdam na vele gesprekken toestemming aan het team om het pand voor een lange termijn te huren. Het begin van een nieuw avontuur. Maar ook van een hoge huur en grote dromen voor verbetering, vergroening en herinrichting. De eerste stap voor het verwezenlijken van De Meditatietuin zoals Chloë en Niranjan die voor ogen hebben, is een grote renovatie zodat de binnen- en ruimtes optimaal gebruikt kunnen worden.

Om het avontuur, de renovatie én de financiële verantwoordelijkheid aan te kunnen gaan, is deze crowdfunding noodzakelijk.
 

What are the funds for?

De Stichting Meditatietuin heeft een maatschappelijke doelstelling en zamelt geld in om het pand te kunnen verbouwen, een groene tuin met theeplanten aan te leggen, en een openbaar en kwalitatief seizoensgebonden programma mogelijk te maken.

De Meditatietuin zal verdiepende workshops, stadsretraites en lichaamsgerichte therapie aanbieden voor persoonlijke en collectieve groei. Wekelijks kunnen bezoekers meedoen met kleinschalige muzikale en seizoensgebonden activiteiten. Denk hierbij aan een gratis ochtendmeditatie, chi kung en yoga, maar ook concerten en ceremonieeën. Meditatie, muziek  en diverse fysieke en innerlijk werkvormen zijn een ingang naar dieper contact met onszelf, de natuur en elkaar.

Het pand heeft veel achterstallig onderhoud, gehorige muren en een grijs betegelde tuin. Hier wil de stichting verandering in aanbrengen en slaat de handen ineen om deze plek om te toveren tot een groene oase voor meditatie, ontmoeting en verdieping in de stad. 

 

Een grote renovatie

Een grote renovatie is nodig zodat de ruimtes optimaal gebruikt kunnen worden. Met het bedrag dat de oprichters hopen op te halen met de crowdfunding zullen zij als eerste de geluidsisolatie van het pand gaan verbeteren om zo de rust en privacy voor privésessies en groepen te kunnen waarborgen. Zo kunnen alle ruimtes tegelijkertijd gebruikt gaan worden.

Daarna is het verven van alle binnenmuren en het aanleggen van een (natuurlijke) vloer voor dans en beweging de volgende stap. Nadat de basis is opgeknapt van het pand zullen de volgende stappen worden gezet:

 • Vergroenen van de omheinde tuinen met theetuin en tempelruimte voor buitenlessen;
 • Essentiële investeringen maken voor het interieur voor het creëren van een fijne community lounge, co-working space, (massage)praktijk, lunchruimte en groepsruimte;

Het minimale bedrag voor het verwezenlijken van De Meditatietuin is €28.5K. Als we de plek verder willen later uitgroeien tot volwaardig urban retreat center is een groter bedrag het volgende doel en zal er onder meer ruimte zijn voor:

 • Het creëren van een professionele keuken voor het bereiden van retraite lunches;
 • Het bouwen van een geluidsdichte studio om te werken met de stem, emotional release en muziek;
 • Het opknappen en vergroenen van de voorgevel.

De Meditatietuin draagt bij aan meer verbinding, een gebalanceerd gezond stadsleven voor iedereen en positieve maatschappelijke en persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor dit plan kunnen Chloë en Niranjan rekenen op de steun van de Gemeente Amsterdam en hiermee hopen zij ook jullie te inspireren deze stadsoase samen waar te maken.

 

Voel jij ook de roep? 

Voel je de roep voor een prachtige locatie in de stad en in de natuur en wil je bijdragen aan de realisatie? We kunnen het niet waarmaken zonder de financiële steun van iedereen die ons wil bijstaan! Elke bijdrage brengt ons een stukje dichterbij onze visie voor deze plek. Het is onze intentie om plek te creëren waar iedereen welkom is. Alle kleuren van persoonlijke ontwikkeling en gezamenlijke groei mogen hier thuiskomen. Hier nemen we individueel en samen verantwoordelijkheid voor onze eigen levens en daarmee voor de wereld. 

Verandering begint bij onszelf. We nodigen je van harte uit om in dit avontuur te stappen en samen te kiezen voor verandering vanuit het hart en onze ware natuur. De Meditatietuin is er om ons daarin te dragen. Dank je wel voor je bijdrage!

About the project owner

Gijs Niranjan Petrie

De Meditatietuin is mijn missie, waarin ik afgelopen twee jaar lang trouw aan ben geweest. Van jongs af aan had ik het verlangen om meer in contact te staan met de natuur, te leren van oude wijsheden van natuurvolkeren, en wilde ik altijd op reis naar verre landen. Nu voelt het eindelijk zo dat ik een plek heb gecreëerd in Amsterdam, waar deze verlangens tot bloei kunnen komen en waar ik de reis naar onze binnenwereld begeleid.

Met een achtergrond in de Hospitality industrie en een opleiding in Hogere Hotelschool Den Haag, vertrok ik drie jaar geleden naar India waar ik in de Osho ashram meer leerde over (actieve) meditatie, bewustzijn en de kracht van muziek. Mijn innerlijke vlam voor het leven is daar weer aan gegaan, en sindsdien open ik elke keer opnieuw naar de reis ‘naar binnen’ via meditatie, klank en beweging. 

Mijn rol bij De Meditatietuin is om te luisteren; te luisteren naar wat voor activiteiten, workshops en community bijeenkomsten hier willen ontstaan en het aangaan van samenwerkingen om een prachtig seizoensgebonden programma neer te zetten voor een dieper verbonden stadsleven. 

Daarnaast geef ik hier individuele "body and voice"-sessies en workshops rondom stem en expressie. Mijn Rebalancing Lichaamswerk opleiding heb ik bijna afgerond.

Chloë Monteiro de Jesus

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door oosterse filosofie, het menselijk lichaam en de geest. Als kind begon ik met het beoefenen van vechtkunsten, voornamelijk Wing Chun Kung Fu. Daarmee leerde ik het lichaam ervaren als een vorm van kunstexpressie en ingang tot een diepere verbinding met de kern van het leven.

Later verdiepte ik mijn beoefening met verschillende yoga- en meditatiestijlen. Ik ontdekte via het lichaam een dieper therapeutisch effect van meditatie. Daarnaast liet ik mij in mijn opleiding tot lokai Shiatsu Therapeut verder inspireren door de oosterse geneeskunde. 

Vanuit een vurig ondernemershart en diepe liefde voor de natuur én Amsterdam, ontstond de visie voor mijn eigen praktijk voor Shiatsu Therapie, omringd door groen in de stad. In het hart van het Amstelpark kreeg mijn droom vorm. Er ontstond een plek voor de Amsterdammer om terug te komen bij de stilte en wijsheid van de natuur. Een krachtplek vol ruimte en rust, waar de oosterse levensvisie en de westerse maatschappij elkaar kunnen ontmoeten.

Het is mijn roeping om verder bruggen te bouwen, verbinding en balans te creëren en grond te bieden voor persoonlijke en collectieve groei, hier in De Meditatietuin.

Community

Naast Chloë en Niranjan is er een groeiende groep mooie mensen die de roep van De Meditatietuin hoort en helpt bij het bouwen van deze prachtige plek. "We zijn ongelofelijk dankbaar voor al het vertrouwen, hulp en creativiteit en professionele inbreng die we mogen ontvangen. Wat is het bijzonder om te zien wat er allemaal mogelijk is als we het samen doen. We willen daarom iedereen bedanken die helpt deze plek waar te maken en in het bijzonder..:"

 • Daniëlle Doeve en Jeroen van Kemenade van HeartFire voor alle support, hun kracht netwerk en muzikale co-creaties; 
 • Pablo Núñez Palma van Third Eye Media voor de brand assessment and project coördinatie;
 • Nienke Schipper Pauw van de Flower House en Miranda Slaman van Inner Nomads voor de creatieve en communicatieve input voor de crowdfunding campagne;
 • Bartjan de Bruijn voor de fotografie; 
 • Frank Kouws voor het maken van de video’s; 
 • Wieteke Wijte voor de muzikale compositie voor de video’s;
 • Lou Krabshuis & Soscha Monteiro voor het ontwerp en bouwkundig advies;
 • Soscha Monteiro voor het ontwerp van het logo;
 • Stephanie Wijte voor het ontwerpen en bouwen van de website; 
 • Robert Spieker voor financieel advies, steun en vertrouwen;
 • Peter Luijten voor het co-creëren en manifesteren van community; 
 • Sanne Broekhuis voor tekst, redactie en social media; 
 • Marije Wiggers voor de event management rond de campagne;
 • Het Meditatietuin Therapeuten team: Prabhu Haremaker, Neela Paulussen en Bastiaan Serlé;
 • Tijn en Binkie Touber, Jennifer Ann, Raquel Jesus, Ilanit de Wilde, Frank Klank, Roger Spees en Marieke van der Leije voor het mooie programma tijdens de crowdfunding journey; 
 • Alle mensen die rewards hebben gedoneerd voor het waarmaken van deze campagne;
 • Gemeente Amsterdam voor het mogelijk maken; 
 • Al onze vrienden & familie voor de emotionele support en vertrouwen om deze stappen te maken en De Meditatietuin tot bloei te laten komen; 

DE MEDITATIETUIN a t e r d a m #DEMEDITATIETUINTOTBLOE

Share Follow us