BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Bougie

Handmade Bottle Candles

About the project

Welkom op de Crowdfunding pagina van Bougie! 
Het concept van deze campagne is zeer simpel:

Met jullie steun trachten om verder te groeien en een groter publiek te bereiken.
Dit kan je doen door vrijblijvend een bijdrage te storten waar u tevens, naar gelang de grootte van uw steun, beloningen voor in return krijgt! Behaal ik het vooropgestelde bedrag niet binnen 14 dagen? Dan worden alle bijdrages kosteloos terug gestort!

In de kolom aan uw rechterkant kunt u alle mogelijke beloningen terugvinden!
Foto's vind je verder op deze pagina!

Hieronder krijgt u een korte samenvatting van wat wij doen en willen bereiken


Wat is Bougie?

Bougie is een kleine onderneming waarbij wij ons ontfermen over het upcyclen van voornamelijk glazen flessen door ze een tweede (zelfs derde) leven te geven. Dit alles met oog op ecologie.

Hierbij maken wij vooral sfeervolle en volledig personaliseerbare kaarsen van de best mogelijke kwaliteit aan zeer correcte prijzen. Elke kaars kan samengesteld worden met een geur en/of kleur naar keuze.

De kaarsen zijn 100% handgemaakt wat ieder stuk uniek maakt.

Dit kan zowel dienen als een leuk en origineel cadeau, dat tikkeltje extra sfeer in uw interieur, bar, restaurant of andere zaak op een verantwoorde manier.

Wat zijn onze grondstoffen?

Uiteraard begint het allemaal met een lege glazen fles. Deze gaan wij ophalen in bars, clubs   en restaurants waar ze anders voor het vuilnis bestemd zijn. Zo besparen wij deelnemende zaken een trip naar het containerpark/glasbak en hoeven wij niet elke fles zelf leeg te drinken.

Voor de kaarsen zelf werken wij enkel met 100% eco vriendelijke soja was van de beste kwaliteit die tal van voordelen met zich meebrengt in vergelijking met de meer gebruikte traditionele wassen.

Voor het verpakken en verzenden van onze kaarsen houden wij het ook simpel en geven altijd voorkeur aan reeds gebruikte materialen, zoals opvulpapier dat reeds gebruikt werd voor het verzenden van pakketjes, reeds gebruikte dozen, bubbelfolie en dergelijke. 


Waarom Sojawas?

De sojawas die wij gebruiken is 100% plantaardig en bestaat enkel en alleen uit pure soja olie.
Het is een volledig natuurlijk product en dus ook biologisch afbreekbaar.
Soja is een bron die sneller vervangen kan worden dan ze geconsumeerd wordt.
Soja kan voortdurend geproduceerd worden zonder enige schade aan het milieu te veroorzaken.
Het wordt niet getest op dieren. Het bevat ook geen enkel spoor van dierlijke producten.
Het bevat geen palmwas, paraffine, petroleum of bijenwas producten.
Vrij van pesticides en herbiciden.
Vrij van schadelijke stoffen en genetisch gemanipuleerde materialen.
Onze soja was is tevens als Koosjer gecertificeerd, wat aantoont dat ze 100% veilig en gezond is.

Daarnaast zorgt onze sojawas voor een lagere verbrandingstemperatuur wat betekent dat onze kaarsen veel langer branden dan gewone kaarsen!

Dat is nog niet alles want sojawas is perfect uitwasbaar met standaard zeep en water in tegenstelling tot traditionele paraffinekaarsen! Wij kiezen tevens ook voor deze was omdat die zeer geurvast is. Wat ideaal is voor een goeie geurkaars die lang haar geur behoudt.

Waarom Bougie?

Het globale idee hierachter is om "glasafval" een tweede functionele leven te geven met aandacht voor de natuur en ons milieu. Momenteel is dit vooral gericht op het maken van kaarsen, die eenmaal opgebrand opnieuw perfect kunnen dienen als beker/vaas/glas (= 3e leven!) of simpelweg hervuld kunnen worden. 

Verder zijn wij aan het experimenteren met zeepcontainers, lamphouders, spaarpotten,... Dit zijn ideeën voor de toekomst nadat wij betere apparatuur kunnen aanschaffen om efficiënter onze glazen flessen te kunnen bewerken.

What are the funds for?

Producten uit de beloningen

About the project owner

Mijn naam is Robin, 25 jaar en oprichter van Bougie 
In 2016 ben ik met Bougie begonnen als creatieve bezigheid. Na het organiseren van een Gin Tonic avond zocht ik naar een originele manier om iets met al onze lege flessen te doen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten Gin, Vodka, Champagne, Whisky en dergelijke, dat het haast onmogelijk is om een keuze te maken. Vaak hebben deze dranken een zeer mooie of iconische fles. Daarom is het soms jammer dat deze achteraf telkens in de glasbak terecht komen, dus vond ik dat dit beter kon. Al snel bleek dat meer en meer mensen geïnteresseerd waren in mijn kaarsen en vroegen of ze deze niet konden kopen. Vanaf dat punt ben ik beginnen experimenteren, betere technieken ontdekken, steeds verbeteren en groeien. Nu is het moment aangebroken om de volgende stap te zetten en nieuwe investeringen te doen zodat ik de kaarsen een professionele afwerking kan geven zonder het "Handmade" aspect te verliezen. Het doel van deze volgende stap is ook om onze productie en verkoop te verhogen.

Voor meer producten en info over Bougie neem zeker eens een kijkje op onderstaande links:

Facebook Pagina
Webshop in opbouw

FAQ

If you still have an unanswered question, feel free to ask the project owner directly.

Ask your question Report this project