Warning, our website may not display or work properly on your browser.
We recommend that you update it if you can.

Update my browser
I don't want or I can't update my browser
BackBackMenuCloseClosePlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

05-05 Shoes

First permanent collection

About the project

I NIEUWE DOELSTELLING I

Met de laatste 40uur op de teller verleggen we het doel naar 120%, hiermee kunnen we in het komende jaar voor minstens 1 maand een fysieke pop up store openen om jullie te ontvangen. 

SPREAD THE WORD

 

VERGEET DE SEIZOENEN, 05-05 LANCEERT EEN EERSTE PERMANANTE COLLECTIE. 

Schoenen met een minimalistische stijl, gekenmerkt door verfijnde details in handwerk en opvallende kleuren die je outfit opwaarderen. 

Wij houden van het zachte leven. Ambitieus, maar zonder het dagdromen te laten. Zo komen ook onze ontwerpen tot stand. Op lege dagen trek ik me terug. Er wordt getekend en geschilderden, spontaan komen vrouwensilhouetten en -gezichten uit mijn potloden en borstels gekropen.

Een kleine stap voor jou, een grote stap voor ons. 05-05 brengt een permanente collectie op de markt, van enkellaarsjes tot muiltjes. Onze schoenen zijn ontworpen in België en geproduceerd in Alicante, Spanje.

De ontwerpen overstijgen de seizoenen. Ze houden hun relevantie en krijgen een langere levensduur. Geen snelle mode meer, bedankt. 05-05 gaat voor slow fashion. Op onze manier gaan we voor zero waste op vlak van overproductie.

Want 0% overstock doet er echt toe.

 

What are the funds for?

Om deze collectie te produceren, hebben we 7480 euro nodig. Jij kan hieraan mee bouwen door onze producten nu al te bestellen!

Dat bedrag hebben we nodig voor de grondstoffen en de productie, maar het geeft ons ook de kans om naar de toekomst te kijken. Als jij geïnteresserd bent in onze producten, durven we te investeren in nieuwe modellen en gaan we op zoek naar verdelers in het hele land.

Omdat jij in ons gelooft en onze producten wil bestellen nog voordat ze in productie zijn, bieden we jou een verminderde prijs. Ons aanbod bestaat trouwens uit meer dan schoenen (ook voor mannen!), zoals een t-shirt met 05-05 ontwerp of een gepersonaliseerde geldbeugel.

Hiernaast vind je ons volledige aanbod.

Omruilen mogelijk na het einde van de campagne, zolang de voorraad strekt.

      

About the project owner

Ik ben Nele (27). Ik studeerde mode aan het KASK in Gent, verdiepte me in lederbewerking en studeerde recent af als schoenenontwerper aan het SASK in Sint-Niklaas. Afgelopen jaar besloot ik om er voluit voor te gaan: een eigen schoenenmerkt op de kaart zetten. 

Eerder experimenteerde ik al met het ontwerpen en produceren van handtassen. Ik hou ervan hoe accessoires, als kleine objecten je outfit kunnen maken en beïnvloeden. Ze kunnen een sobere outfit uitbundig maken of een zakelijke outfit van een knipoog voorzien.  

Ik blijf bijleren en zoeken, want mode staat niet op zich. Het wordt beïnvloed door disciplines zoals fotografie en beeldende kunsten, en gaat hand in hand met echte ambacht.

Ik hou van het zachte leven, dat is ook waar 05-05 voor staat en daarom laten we de rush van de seizoensmode achter ons. Een trage, lekker chaotische dag met mijn gezin, vers brood uit de oven, onverwacht bezoek op een weekenddag, daarvoor mag je mij wakker maken.

                                                     

Share Follow us